U zult nooit raden wie Suikerspin uitgevonden heeft

Er zijn maar weinig (lees: geen) dingen die opwindender zijn in deze wereld dan suiker. Dat is precies waarom suikerspin, een confectie die niets anders is dan suiker vermengd met lucht, een van de grootste dingen is die ons ooit zijn overkomen.

Katy Perry Cotton Candy

Hoewel we niet de gewoonte hebben om de zoete culinaire mirakels die ons leven binnensijpelen in vraag te stellen, of het nu gaat om Snickers-lasagne of koekjesboter-no-curn-ijs, we kunnen niet anders dan genieten van een goed oorsprongsverhaal en de uitvinding van suikerspin is toevallig fascinerend. Niet alleen omdat het lijkt om een ​​bepaald soort tovenarij te vereisen om een ​​zoete traktatie te creëren uit voornamelijk de lucht die we inademen – serieus, maar suikerspin is voor 70 procent lucht, dat wil zeggen het eten ervan is als het eten van zuurstof – maar ook omdat de man achter de traktatie was … wacht erop … een tandarts.

Het is duidelijk dat dit suikerspin vrijwel hetzelfde maakt als holtebestrijdende, tandwitte tandpasta in ons boek.

We zullen het vanaf nu ook hebben over suikerspin als sprookje, en niet alleen omdat dat betekent dat we ‘flossen’ en ‘suikerspin eten’ synoniem kunnen gebruiken.

Sophia Grace and Rosie Cotton Candy

Volg Delish op Instagram.