Cake Boss Buddy Valastro ‘Absoluut verpletterd’ over de dood van zijn moeder

Na een lang gevecht met ALS – een neurodegeneratieve ziekte – stierf de moeder van Buddy Valastro, Mary. De Cake Boss nam zijn intrede op Instagram om een ​​oprechte bijdrage te delen, het overlijden van zijn moeder aan te kondigen en mensen te vragen respectvol te zijn voor de privacy van zijn familie in deze moeilijke tijd.

“Ze is vanmorgen naar de hemel vertrokken, omringd door het gezin,” schreef hij. “Haar strijd met ALS is geëindigd, ze lijdt niet langer, en ik hoop dat ze nu op ‘I Will Survive’ danst met mijn vader. ‘

Buddy’s vader, Bartolo Valastro, Sr., stierf aan longkanker in 1994, toen Buddy 17 jaar was. Hij reflecteerde op het overlijden van zijn vader in een recent Delish-interview en legde uit dat alles wat hij is – en alles wat hij is geworden – het resultaat is van zijn familie. “Ongeacht hoe groot ik word, of hoe hard ik ook werk, ik vergeet nooit en nooit waar ik vandaan kom,” zei hij.

Het was Buddy’s vader die hem inspireerde om het familiebedrijf voort te zetten, en het was zijn moeder die hem steunde toen hij van Hoboken-bakker naar TLC’s ging Cake Boss.

Bekijk dit bericht op Instagram

Het is met een extreem zwaar hart dat ik het nieuws van het overlijden van mijn moeder moet delen. Ze is vanmorgen naar de hemel vertrokken, omringd door het gezin. Dit is een moeilijke tijd voor ons allemaal en ik vraag je geduld en respect terwijl we dit laten doordringen. Haar strijd met ALS is beëindigd, ze lijdt niet langer en ik hoop dat ze danst met “I Will Survive” met mijn papa nu.

Een bericht gedeeld door Buddy Valastro (@buddyvalastro) op

Mary had acht jaar lang ALS bestreden – ook bekend als de ziekte van Lou Gehrig – maar het was pas de afgelopen maanden dat haar toestand begon te verslechteren. Ze “nam gisteren een bocht en Buddy snelde gisteravond terug naar New Jersey om aan haar zijde te staan,” vertelde Valastro’s rep Mensen. “Buddy en zijn zussen zijn nu absoluut verpletterd.”

Vijf jaar geleden lanceerde Valastro de Momma Mary Foundation om geld in te zamelen voor ALS-onderzoek. Toen de Ice Bucket Challenge viraal ging, sprak hij met mensen over de toestand van zijn moeder en hoe de ziekte hun leven heeft beïnvloed.

Bekijk dit bericht op Instagram

Onze Carlo’s Bakery-familie is gevuld met diepe droefheid als we het overlijden van Momma Mary erkennen. Ze was vol leven en liefde; haar energie was voelbaar in de hele bakkerij op het moment dat ze de deur binnenkwam en we weten dat die energie voor altijd bij ons zal blijven.

Een bericht gedeeld door Carlo’s Bakery (@carlosbakery) op

“Ik heb de meest onafhankelijke, levendige persoon gezien die ik ooit in mijn leven heb ontmoet – ik bedoel, ze was net een bal van energie – gereduceerd tot het niet kunnen doen van iets voor zichzelf,” zei hij. “En ik denk dat dat het deel is dat haar het meest kapot maakt omdat zij de matriarch was, ze deed zoveel dingen voor iedereen.”

De ziekte beïnvloedt de zenuwcellen in het brein en het ruggenmerg van een persoon en na verloop van tijd verliest hij of zij het vermogen om hun spieren te bewegen en raakt volledig verlamd. Het is 100 procent dodelijk, volgens de ALS Association.

Familie, vrienden en fans hebben hun condoleances online gedeeld, zowel respect betuigend als herinneringen gedeeld aan de matriarch van Valastro. “Buddy, onze gebeden zijn vanavond bij je, Godbless your family Geoffrey,” zei Food Network-ster Geoffrey Zakarian.

“Moeder, jouw kracht en vertrouwen hebben velen geïnspireerd”, zei Buddy’s zus, Lisa Valastro, op Instagram. “Je zult voor altijd geliefd en gemist worden.”

Bekijk dit bericht op Instagram

Ik ben zo erg bedroefd om te zeggen dat mijn mooie moeder is overleden ….. ze is nu in de hemel met mijn vader ….. mama je kracht en geloof heeft velen geïnspireerd ….. je zult voor altijd geliefd en gemist worden …… ❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Lisa Valastro (@ cakebosslisa4811) op

Het Carlo’s Bakery-team plaatste ook een bericht en deelde de impact die mamma Mary had op iedereen om haar heen. “Ze was vol leven en liefde, haar energie was te voelen in de hele bakkerij op het moment dat ze binnenkwam, en we weten dat die energie voor altijd bij ons blijft,” schreven ze.

Volg Delish op Instagram.