13 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a mânca un alt sac de laici

Ori de câte ori te gândești la chipsuri de cartofi, te gândești probabil la Lay’s. Cu arome în continuă schimbare, brandul deține în mod constant jocul pe chip. Chiar dacă ați crescut cu gustări, există multe despre marca pe care majoritatea oamenilor nu o cunosc. Testați-vă abilitățile înainte de a vă lăsa punga următoare.

1. Laicii au fost în jur de ceva timp.

Herman W. Lay și-a fondat afacerea cu cartofi în 1932 în Dorset, Ohio. Deși au apărut în mijlocul Marii Depresiuni, jetoanele erau extrem de populare și Lay a reușit să-și extindă afacerea.

2. Fondatorul lui Fritos și fondatorul lui Lay a fost strâns.

Deși inițial competitorii, fondatorul lui Lay și fondatorul lui C.E. Doolin, au devenit în cele din urmă muguri. În 1945, cei doi chiar au împărțit gazonul pe cale amiabilă, astfel încât Lay’s să fie vândut numai în sud-vest, în timp ce Fritos ar fi vândut în sud-est. În 1961, au făcut-o oficială și au fuzionat cele două companii, devenind astfel Frito-Lay.

imagine

Flickr / austinboardman

3. Odată, au existat doar două arome ale lui Lay.

Înapoi în timpul zilei, doar OG Lay era pur și simplu condimentat de sare. Abia în 1958 BBQ-ul și-a făcut debutul, oferind consumatorilor cel puțin o altă opțiune. Următorul arome de a face pe scena a fost smântâna și ceapa. Toate cele trei rămân populare astăzi.

4. Au intrat devreme în jocul comercial.

Lay’s a fost prima mâncare de gustare care avea propriile sale reclame. Reclamele nu au inclus pe nimeni altul decât Bert Lahr, cel mai cunoscut sub numele de Leul de laș, cântând laudele lor.