14 dingen die je niet weet over Gordon Ramsay

Gordon Ramsay heeft keer op keer bewezen dat hij net zo vaardig is in het bereiden van voedsel dat Michelin-sterren waardig is, als hij represailles gooit op worstelende koks op tv. Je schrijft hem misschien snel af Chef kok‘s antwoord op Simon Cowell, alleen met een coif Derek Zoolander zou jaloers zijn, maar er is zoveel meer voor de man dan je zou denken.

1. Hij doet geen lunch of diner.

De chef geeft er de voorkeur aan om vijf keer per dag te eten, met de nadruk op kleinere porties om zijn energie op peil te houden, in plaats van drie vaste maaltijden. Een paar van zijn gerechten zijn groene sappen, Niçoise-salade met kip en zelfgemaakte fruit- en notenrepen, De Telegraaf rapporten.

2. Hij is net zo serieus over fitness als hij eten is.

Ramsay heeft deelgenomen aan meer dan een dozijn marathons, drie ultra-marathons, drie half-Ironmans (die 70,3 mijl overspannen, zwemmen, fietsen en hardlopen) en nam tweemaal deel aan het Ironman World Championship.

Het kampioenschap, gehouden in Hawaii, staat bekend als ongelooflijk slopend – het combineert een 2,4 mijl zwemmen met een 122-mijl fietstocht en een volledige marathon (26,2 mijl). Terwijl hij de race in 14 uur in 2013 voltooide, moest hij het afgelopen jaar vanwege uitdroging de competitie verlaten, aldus TMZ. Ramsay zegt dat hij in 2016 wel terug zal zijn.

Gordon Ramsay Bicycling

Suhaimi Abdullah

3. Hij gelooft in de kracht van een goede huilbui.

“Ik denk dat huilen belangrijk is,” vertelde hij aan Fox News. “Niet huilen, niet laten zien dat emotie, het opblazen kan leiden tot gevaarlijke dingen.”

Ramsay heeft geen probleem met de deelnemers – die vaak zo jong zijn als 8 of 9 jaar oud Masterchef Junior huilen op de show, hoewel hij toegeeft dat het moeilijk is om ze te zien overstuur raken over hun fouten.

Gordon Ramsay gives a contestant a hug

Chelsea Lauren

4. Hij volgt de Kardashians.

Net als Kim Kardashian West zal Ramsay binnenkort een hoofdrol spelen in zijn eigen mobiele game, compleet met een cartoonversie van hemzelf. Details zijn nog niet vrijgegeven, maar we kunnen ons alleen voorstellen dat het beledigingen zou ontwijken terwijl je “kookt” zo snel als je duimen je toestaan.

Dit is echter niet zijn eerste poging om te gamen. Je kunt hem ook in je gezicht laten schreeuwen terwijl je Nintendo’s Hell’s Kitchen-spel speelt.

Gordon Ramsay games

Amazon / GordonRamsay.com

5. Hij werd een keer bedreigd onder schot terwijl hij filmde.

Tijdens het werken aan The Big Fish Fight in Costa Rica wijdden Ramsay en zijn bemanning een aflevering aan het onderzoeken van vissers die illegaal haaien doodden en haaien verkochten om haaienvinnensoep te maken. De bemanning klom aan boord van een vissersboot, alleen voor Ramsay om een ​​zak met haaienvinnen te vinden die verborgen waren onder de scheepsromp terwijl hij aan het zwemmen was. Toen hij de zak aan boord gooide en de vissers eruit riep, brak er ruzie uit, waardoor sommige mannen geweren naar hen richtten toen ze bij het dok kwamen om hen onder druk te zetten om te stoppen met filmen.

Uiteindelijk heeft de politie hen opgeroepen het land te verlaten. “Zei ze, ‘als je daar voet zet, zullen ze je steken,'” herinnert Ramsay zich.

6. Hij is een van de 25 beroemdste beroemdheden die er zijn.

De Hell’s Kitchen ster is nr. 21, technisch gezien, harken in $ 60 miljoen vorig jaar, volgens Forbes. Dat maakt hem de rijkste beroemde chef-kok die er is.

7. Hij heeft wat werk gedaan.

Als je dacht dat Ramsay in de loop van de jaren een nieuwer gezicht heeft gekregen, heb je gelijk. Een cosmetisch chirurg vulde de littekens op zijn kin in 2009 weer, niet om hem op tv minder bedreigend te laten lijken, zoals sommigen speculeerden, maar meer omdat hij het beu was dat iedereen er een punt van maakte.

“Je hebt de artikelen gezien: rotsachtig gezicht, kaart van Wales, lelijke, leeggelopen rugbybal,” vertelde hij The Guardian. “Er is alleen zoveel dat je wilt nemen. Ik werd ‘s ochtends wakker en [mijn dochter] Matilda probeerde daar pondmunten in te persen.”

Gordon Ramsay Sees Double

Chelsea Lauren

8. Hij droomde ervan voetballer te zijn, geen chef-kok.

Een blessure eindigde die droom al vroeg, dus ging hij terug naar de universiteit om Hotel Management te volgen. Onderweg stopte hij met koken en keek nooit achterom.

9. Zijn 20e huwelijksverjaardag is dit jaar.

De vader van vier – drie meisjes en een jongen – trouwde in 1996 met zijn vrouw, Tana.

Gordon and Tana Ramsay

Eamonn M. McCormack

10. Hij is niet bang om plezier op zichzelf te porren.

Afgelopen mei legde Ramsay een sneetje brood over de oren van Julie Chen en blafte: ‘Wat ben jij?’ in haar gezicht. “Een idioot sandwich,” antwoordde ze, neerslachtig. De belediging veroorzaakte parodieën over het hele internet, waaronder Gigi Hadid en Devon Windsor toen ze verschenen Masterchef Celebrity Showdown.

Idioot Sandwich
De Late Late Show met James Corden

Maar de wrede grap was precies dat – een grapje. Het maakte deel uit van een schets met de naam “Hell’s Cafeteria” De Late Late Show met James Corden.

11. Hij geeft ‘Masterchef Junior’ deelnemers kooklessen.

Als je ooit hebt gekeken Masterchef Junior en vroeg zich af hoe de deelnemers in de wereld weten hoe ze van alles kunnen maken, je bent niet de enige. Zoals Ramsay uitlegde in zijn Reddit AMA, geeft hij basisclininelessen voor het filmen. Ze zullen niet precies laten zien hoe ze een bepaald gerecht moeten maken, zoals croquembouche, maar ze zullen een klasse hebben in bladerdeegbroodjes, die hen een basis kunnen geven om hen te helpen een croquembouche te maken wanneer de tijd daar is.

“Als het gaat om de meer serieuze eliminatie-uitdagingen, hebben ze drie tot vier weken inzicht,” legde hij uit.

Gordon Ramsay teaches a MasterChef Junior contestant

VOS

12. Mario Batali heeft hem ooit uit zijn restaurants verbannen.

Blijkbaar kan Batali alleen zoveel beledigingen aan, en ‘Fanta Pants’ (een bijnaam die Ramsay hem naar verluidt gaf) is waar hij de grens trekt. De Ijzeren baas verbannen Rams van zijn restaurants, meldden verschillende media, hoewel het enige wat nodig was om het slechte bloed te elimineren een beetje van hart tot hart is.

“[Als Gordon] mij zelf riep en zei:” Laten we even wat gaan drinken. ” Ik weet zeker dat het goed gaat, “zei Batali. “We zouden cool zijn, maar op dit moment is het niet cool.”

13. Hij heeft een grote truc voor fenomenaal havermout.

Ramsay begint vaak de dag met een kom havermout, alleen water, zout en havermout, maar wanneer hij echt het ontbijt naar het volgende niveau wil brengen, doet hij dit:

“Leg de avond ervoor 3 tot 4 bananen in de oven op een waakvlam en knijp de volgende dag de bananen in amandelmelk, breng het aan de kook, voeg dan de havermout en de gedroogde veenbessen toe en je hebt de meest geweldige havermout voor het ontbijt, “schreef hij in zijn AMA.

14. Zanger Ellie Goulding sloeg hem één keer.

Midden in de maag. Direct nadat hij heeft toegegeven dat hij verliefd op hem was. (Om eerlijk te zijn, echter, was Ramsay haar sparringpartner op The Jonathan Ross Show, en hij droeg voering.)

Volg Delish op Instagram.