Deze Copycat Chick-fil-A Chicken Sandwich is beter dan het echte

We zijn allemaal geobsedeerd door Chick-fil-A bij Delish (hoe kan je dat? niet een fan zijn van hun wafelfriet ?!), maar niet zo in de politieke houding van het bedrijf. Helaas, een hap van hun broodje kip en we worden gelanceerd in zo’n kippenbliss dat we alleen maar kunnen denken aan een andere. Hetzelfde geldt voor onze vriendin Melina Kemph, die haar eigen versie thuis maakt. “Ik begon het zelf vier jaar geleden te maken omdat ik geen Chick-fil-A kon krijgen in NYC voordat de eerste locatie werd geopend”, zegt ze. “Het is niet alsof ik het elke dag maak, maar als het hunkert (meestal een zondag), moet ik het hebben.”

beeld

Ethan Calabrese

Toen we hoorden dat ze de meester was van kippenborst-kip-broodjes, vertelden we haar dat ze onmiddellijk naar binnen moest komen om het voor ons te halen. Dus dat deed ze. En we stierven. De sandwichcoating heeft een geheim ingrediënt dat je nooit zou raden: poedersuiker! Dat is wat de kip zijn volledig verslavende smaak geeft. Melina voegt ook een geheim ingrediënt van haar toe: een scheutje pekeljus. “Het is die balans van zoet en zout waar ik altijd naar op zoek ben”, zegt ze.

beeld

Ethan Calabrese

TBH, het frituren van de kip is het meest irritante deel van het proces. Vooral omdat bakken van alles een beetje vervelend is. Maar als je eenmaal perfect gouden kipfilets hebt, is de rest van de assemblage supereenvoudig: Boter en toastbroodjes en plakjes gesneden augurken.

beeld

Ethan Calabrese

Het maakt niet uit hoe ver je woont van een Chick-fil-A, je bent minuten verwijderd van gefrituurde gelukzaligheid.

Ontvang het recept.

Of je kunt dit lekkernij-idee vastleggen voor later!

beeld
Amerikaanse kunstenaar

Volg Delish op Instagram.