7 motive pentru care trebuie să serviți o dovleac de dovleac

Atâta cât vreau să apuc în ultimele zile de vară, cu fiecare fibră a ființei mele (vara nu se termină din punct de vedere tehnic până la sfârșitul lunii septembrie, voi, băieți), chiar m-am trezit visând la sezonul de pulover. Ar trebui să știți că sezonul de pulover, la această minte obsedat de hrană, înseamnă într-adevăr un lucru: Este timpul pentru placinta de dovleac.

Recent, o opinie controversată cu privire la motivul pentru care plăcinta de dovleac este cea mai mare a fost prezentată pe Delish – și am fost înfrânt. Cum ar putea cineva să se simtă așa despre desertul meu preferat? Deci, cu tot respectul față de marele Kate Lewis (și de BOSS-ul meu) și de sentimentele pe plăcintă de dovleac, trebuie să obiectez politicos și să prezint aceste șapte motive pentru care placinta de dovleac merită locul ei în panteonul dulciurilor delicioase.

Dovleac Cheesecake Bars

Jonathan Boulton

Este un semn sigur de cădere.

Da, aspectul de dovleci (și versiunea omniprezent conserve) în magazine este indicatorul oficial că sezonul meu preferat a sosit. În timp ce este greu să-ți spui la revedere de vară (vezi mai sus), toamna este în mod evident cea mai bună din toate anotimpurile – temperatură ideală, haine și, evident, alimente. Toamna înseamnă mere, chili inimii, gogoși moi de cidru și squash prăjit de butterut. Dar dovleacul este cel care începe acest timp al anului pe piciorul drept. Arătați-i ceva respect.

Este o pauză de la pieptul de fructe.

Nu am fost niciodată o persoană plină de fructe, dar chiar și eu recunosc faptul că plăcurile de fructe sunt o caracteristică sezonieră. Am mâncat piersici, afine, cireșe și plăcinte de lămâie în ultimele patru luni. Și, în acest moment, toată lumea va începe să culeagă mere și să coace zeci de plăcinte cu mere, cobbleri și chipsuri. Plăcina de dovleac nu oferă un răgaz plăcut pentru toate fructele?

Vă poate îmbunătăți vederea.

Deci, hai să aruncăm o privire asupra cantității de zahăr din plăcintă pentru o secundă și să ne concentrăm asupra faptului că o ceașcă de dovleac piure, gătită, conține 200% din doza zilnică recomandată de vitamina A. O felie pe zi poate afecta talia ta mai repede decât să vă dau ochii bionici, dar hei, indulgența ocazională are avantajele sale.

imagine

Courtesy of Baked în Arizona

Este foarte ușor de făcut.

Pentru inelul de gătit, plăcintă de dovleac este vehiculul perfect pentru a le face să se simtă împlinite. Minunile moderne ale crustei de plăcintă premade și ale dovleacului de conserve fac lucrurile mai ușoare: cele mai de bază rețete de plăcintă de dovleac necesită un total total de FIVE ingrediente. Deci, pentru cei dintre noi care abia pot face cookie-uri fără un dezastru, o plăcintă de dovleac este șansa noastră de a contribui la o masă de familie fără a ne face nebuni de noi.

Este infinit de personalizabil.

O mare parte din acest argument împotriva plăcintei de dovleac este faptul că este un desert fără ciocolată. Da, ciocolata este o parte integranta a mesei de desert, dar nu cred ca placinta de dovleac poate fi redusa la lipsa ei de ciocolata – doar adauga ciocolata la ea. Adăugați piulițe. (Pentru binele, adaugă Oreos, dacă te simți așa.) Pumpkin pie este pânza ta neagră, într-o încercare de a deveni desertul final de toamnă.

Dovleac Cream Pie Recipe

Ethan Calabrese

Este imitat pentru un motiv.

Forbes a raportat că în 2013, alimentele cu condimente de dovleac au adus 350 milioane dolari pe an. Este adevărat că aroma de dovleac este peste tot, dar asta pentru că este DELICIOUS. Nu accept neapărat pomenizarea sezonului de toamnă, dar nu puteți da vina pe placinta pentru #PSL. Piesa în sine se află pe cont propriu ca o baliză strălucitoare a combinației perfecte de aromă și textura. Este atât de imitat pentru că este atât de iubit.

Este o tradiție, dracu ‘.

În timp ce dovlecii erau una dintre primele culturi pe care europenii le-au adus din Lumea Nouă, utilizarea legumelor în formă de plăcintă nu a devenit standard până la începutul secolului al XVIII-lea, potrivit Channel Istoric. De fapt, plăcinta de dovleac a fost atât de importantă pentru sărbătorile de Ziua Recunostintei, că în 1705, orașul Colchester din Connecticut își amâna renumele pentru Ziua Recunostintei timp de o săptămână, deoarece nu existau suficientă melasă pentru a face plăcintă de dovleac. Practic, nu există FALL fără placinta de dovleac. Acceptați-o, apoi trimiteți-mi o felie.

Urmăriți Delish pe Instagram.