Овај Куп се претвара у слаткише када угризнете у њега

Датирајте ово под стварима за које никада нисте знали да желите: чаша која се удвостручује као бомбона. Инвеститори Схарк Танк знати осећај превише добро. Били су скептични када су Цхелсеа Бриганти и Леигх Анн Туцкер донели управо то – јестиву чашу која се спушта као воћна кожа – на емисију. Али, неколико минута касније, продато је.

слика

Јонатхан Боултон

Покренуо је свеобухватни тендер за ратне злочине, а ајкуле Марк Цубан и Барбара Цорцоран на крају су се удруживали да улажу у Лоливаре, компанију коју је дуо основао убрзо после дипломирања у Парсонс Сцхоол фор Десигн. Бриганти и Туцкер дошли су до идеје након што су ушли у конкуренцију калупа Јелл-О.

“Челси и ја смо врло страствени у погледу одрживости и смањења нашег еколошког отиска, тако да смо желели да направимо чашу која би произвела нулту количину отпада”, објашњава Такер. Сањали су чашу која је користила желатин на бази биљке под називом агар да задржи свој облик. Она је срушила сваки други улазак на такмичење, а девојчице су почеле да позивају позиве трговаца који желе да буду део даљег развоја производа. Када су узели идеју Кицкстартеру, чаше – које су назвали Лоливаре – премашиле су циљ од 10.000 долара. Онда Схарк Танк дошли су да зову, ау року од 36 сати од емитовања емисије, они су донели 130.000 долара.

“Ми смо направили исту количину за 36 сати које смо направили у месецима који су довели до емисије”, рекао је Туцкер.

слика

Јонатхан Боултон

Ускоро је дуо почео да примају позиве из свих крајева, од мега брендова попут Диснеи-а (заинтересован за сервирање шољица у својим парковима) до операција Мама и Поп, као продавац на Текас Стате Фаиру. Иако не смијете дозволити да вас други преварите; Сајам Текас Стате поставио је једну од највећих препрека Лоливареа да скочи, раније.

“Продајник је на сајму покренуо нову башту за пиво и желео је да понуди државну храну инспирисану помоћу органских састојака, као што је сода од памука у нашим јагодама или зелена јабука сода у вишњој чаши, врста попут бомбонска јабука “, рече Туцкер. Тражио је 50.000 чаша да замене пластичне оне које је користио. И он је желео да буду дупли Лоливареовим оригиналним величинама.

У почетку, рјешење је једноставно: направите веће чаше, брже! Али, с обзиром да су Туцкер и Бриганти почео у кухињи за изнајмљивање, направивши 10 шоље ручно, морали су да повећају производњу, АСАП.

“Највећи изазов је био откривање како удвостручити величину чаше док задржите његову структуру”, рекла је.

Тамо су њихова позадина у производном и индустријском дизајну била корисна. Касније ове године, надају се да ће свуда почети продају веће чаше, заједно с верзијом величине стакла.

слика

Јонатхан Боултон

Као што је Вилли Вонка рекла: “Слаткиш је сладак, али алкохол је бржи”, ау том случају добијате најбоље од оба света. Свако пиће удвостручује се као ужитак, мада ако нисте расположени да једете своје након пијања онога што је у њој (они су екстра-жвакали пошто постану чврсти када се напуни течност), у реду је: чаше су потпуно биоразградљиве.

Плус, ту је додатни бонус који Бриганти и Туцкер вероватно нису предвидели: мама никада неће вас шокирати за жвакање на ивици ове чаше.

Пратите Делисх на Инстаграму.