10 Прехрамбена храна коју морате имати да верујете

Државни сајмови су одувек држали репутацију за дубоко пржење све – чак и жвака, Пепси и читавих штапића маслаца – и стављају их на штап, али ове године један од највећих сајмова нације разграђује се у светски бисер. Будите и даље ваше хрустљаво срце које воли тесто; још увек има доста дубоко пржених јела. Управо је то на државном сајму Миннесота, фокус је мање на вредност шока, а више на представљању класичних укуса са потпуно новом текстуром или презентацијом.

“Прошле године направили смо дубоко пржену репу свиња, и док је привукла пуно пажње – људи су били заиста радознали – није било на људском радару да заправо једе”, каже Томас Ким, шеф кухиње и власник “Зеца” Холе, корејски ресторан са сједиштем у Миннеаполису који ће 30. августа продавати храну на сајму међународне базе на сајму (други ресторан ће испунити свој простор за другу недељу одржавања сајма у 12 дана).

Ове године изабрао је популарну азијску уличну храну, таииаки, укрцавајући ароме покушавајући да им дају велику пажњу америчкој публици. Пошто вафласти конус изгледа као риба, назвали су га Царпе Дием, да рифе на “шаран”. Комплекс балзамике јагоде је коришћен уместо традиционалније црвене боје и пасте ораха, у којима су упарени са сладоледом од ваниле, јагодама и здробљеним крешама.

слика

Јонатхан Боултон

Он није једини који мијеша ствари. На Блуе Моон Дине-Ин театру, власници Степх и Мике Олсон дебитовали су укусним окретом на мајмунском хлебу – раде сираст, слане супе француске луковице – и вратиле своје популарне СноРиббонс, популаран тајвански дезерт који укључује бријање леда у танке траке, што му даје мразаву, памучну слатку текстуру. Иако сам десерт можда не изгледа као било чега што већина Мидвестернера види раније (Олсонови кажу да су видели само сличне посластице у Калифорнији и Њујорку, што их је инспирисало да их представи на државном сајму Миннесота пре три године), укус је много попут чипка чоколаде од мете.

СноРиббонс

Јонатхан Боултон

У Миннесотској вински кантици, крофне и дубоко пржени сир иду у надувавање, реимагирани су као кандирани сланини и вино пржене крупне коцке, респективно. Други популарни оброци, као што су Миннесота резанци, Хот Дисх-татер Тот и месо-печеница – су испражњени и дубоко пржени, заједно са нацхос супреме (са састојцима упакованим у дубоко пржене кугле, затим обложене павлацем и гуацамоле ), гриловани сир и шкотска јаја.

слика

Јонатхан Боултон

Да би добили довољно пажње на свим сиромашним хранама које наши уредници нису могли добити, погледајте горе наведени видео. А ако то није довољно за вас, немојте пропустити нашу најбољу листу најлуђих јела коју смо покушали. (Повери ми – сви смо их пробали, а ми имамо врхове муфтина и висок ниво холестерола да то докажемо.)

Пратите Делисх он инстаграм.