15 dingen die je moet weten voor het eten bij Panera Bread

Als het gaat om het naadloos combineren van goed eten met fast-casual dineren, weet Panera Bread hoe te leveren. De keten die bekend staat om het serveren van broodkommen en eigenlijk smakelijke salades, heeft ook een aantal gezonde factoïden die de bakkersmouwen verbergen. Of het nu de speerpunt is van de calorie-telling beweging, of het aanbieden van betaalbare (en gezonde) eetopties aan gebieden met een lager inkomen, hier zijn tien weetjes die u moet weten over de geliefde bakkerij.

1. Het werd oorspronkelijk St. Louis-brood genoemd

beeld

Flickr / Richie Diesterhef

In de jaren ’80 was Panera Bread niet meer dan een bescheiden kleine broodketen uit Missouri, St. Louis Bread Co genaamd. Dat wil zeggen, totdat dezelfde jongens die in 1981 Au Bon Pain hadden opgericht, uiteindelijk die winkels opkochten en transformeerden in de vertrouwde Panera die we vandaag kennen en liefhebben. De 50+ winkels in het St. Louis-gebied dragen altijd het embleem dat het allemaal heeft gestart – ze worden nog steeds St. Louis Bread Co. (of gewoon ‘Bread Co.’ door vaste klanten genoemd).

2. Au Bon Pain en Paradise Bakery & Café zijn in wezen gewoon Panera in vermomming

beeld

Flickr / jdong

Als je ooit hebt gegeten bij deze pseudo-bistro’s, zul je waarschijnlijk genieten van Panera: Ron Shaich en Louis Kane richtten in de jaren ’80 Au Bon Pain Co., Inc. op en zowel Au Bon Pain als St. Louis Bread Co. onder de paraplu voor bijna twee decennia. Het duurde tot 1999, toen Shaich Au Bon Pain verkocht om zich te concentreren op de uitbreiding van Panera, dat de twee afzonderlijke entiteiten werden. Panera Bread heeft vervolgens Paradise Bakery & Café gekocht, dat nog steeds onder zijn oorspronkelijke naam op verschillende locaties opereert.

3. Het woord Panera betekent broodkom

Bekijk dit bericht op Instagram

Pro tip: je hebt geen lepel nodig om een ​​#BreadBowl te eten. #HowToPanera

Een bericht gedeeld door Panera Bread (@panerabread)

Ja soort van. Het Spaanse woord vertaalt zich letterlijk naar broodmand of brooddoos, dus het hangt er allemaal vanaf hoe je het interpreteert. Maar aangezien de keten beroemd is om zijn broodkommen, lijkt het duidelijk wat de bedoelde betekenis is.

4. Je kunt Panera niet in elke staat vinden

Hoewel het al sinds de vroege St. Louis-dagen veel is uitgebreid, is Panera nog steeds niet beschikbaar in een paar weinige staten: als je in Montana of Wyoming woont, moet je ergens anders heen om je te vullen met seizoensgebonden salades, chocoladeschilfers en Chicken & Rice Soup. Gelukkige inwoners van Washington D.C. en delen van Canada kunnen daar echter hun voordeel mee doen.

5. Ze hebben 2000 locaties

Na de ketenafscheiding Au Bon Pain in 1999, is het volledig opgeblazen. Wat begon als slechts 20 winkels in het St. Louis-gebied, werd in slechts een decennium bijna 2.000 locaties. Alleen al in 2009 groeide de winkel met meer dan 30 procent, wat betekent dat bijna elke vijf dagen een nieuwe locatie werd onthuld. Om maar te zwijgen over het feit dat het bedrijf dit allemaal heeft gedaan met behoud van kwaliteit en klantbetrokkenheid. Het werd zelfs het nummer 1 meest innovatieve bedrijf van Fast Company in 2015 en opende in 2000 zijn tweeduizendste bakkerij-café.

6. Winkels spelen te allen tijde klassieke muziek

beeld
Panera Bread

Als Beethoven niet jouw jam is, dan is Panera misschien niet de plek voor jou. Het café is berucht om het pompen van de klassieke beats. Dus als je op een of andere jazz hoopte, zou je het beter kunnen doen met Starbucks.

7. Op sommige locaties hoeft u niet te betalen

Ja, je leest het goed: een handvol locaties in lagere inkomensgebieden werkt op een “pay-what-you-can” -systeem. In deze winkels, of Panera Cares Community Cafés zoals ze worden genoemd, somt het menu gesuggereerde donaties op, maar accepteert alles wat u zich kunt veroorloven. Panera schat dat ongeveer 60 procent van de klanten meestal dat bedrag of meer betaalt, en dat deze winkels de neiging hebben om 70 tot 75 procent van de winst van een normale winkel binnen te halen.

8. Het was de eerste lijst van nationale ketens die telt

Voordat McDonald’s boerenkool salade begon te sheleren, leidde Panera de gezondetende revolutie door iets te doen dat nu als normaal wordt beschouwd: het was de eerste die begon met het tellen van het aantal calorieën in menu’s. Daarnaast heeft het in 2005 ook alle kunstmatige transvetten van het menu verwijderd en in januari 2017 volledig kunstmatige ingrediënten uit de ingrediënten verwijderd. Hun soepmenu is officieel vrij van kunstmatige toevoegingen, hoewel het meer dan 60 pogingen kostte om de Broccoli Cheddar te maken Soep ‘schoon’!

9. Panera is toegewijd aan het verstrekken van veilig vlees en gevogelte

Bekijk dit bericht op Instagram

Die keer laat je je #sandwich het woord doen. #colorful #yum #PaneraGoodness #lunch

Een bericht gedeeld door Panera Bread (@panerabread)

Met uitbraken van salmonella, norovirus en E. coli bij ketens zoals Chipotle, stellen klanten steeds meer vast waar hun voedsel vandaan komt en wat ermee gebeurt voordat het hun bord bereikt. Panera was een pionier als het gaat om het aanbieden van antibioticavrij vlees, en werd het eerste nationale restaurantbedrijf dat kip op grote schaal zonder antibiotica aanbood (een reden waarom Strawberry Poppyseed & Chicken Salad zo’n hit was!). 100% van het varkensvlees van het restaurant is antibioticavrij, alle kip en geroosterd kalkoen is antibioticavrij en vegetarisch gevoerd, en 89% van het rundvlees is scharrelvrij en met gras gevoerd. In 2020 zijn alle eieren kooi-vrij.

10. Al dat heerlijke brood wordt dagelijks vers gebakken

Bekijk dit bericht op Instagram

Een goede #sandwich moet ergens beginnen. #fresh #baked #bread #bakery #yum

Een bericht gedeeld door Panera Bread (@panerabread)

Panera biedt werk aan meer dan 6000 bakkers die elk jaar meer dan 250 miljoen bagels en 50 miljoen baguettes maken. Elke avond wordt vers deeg geleverd aan alle Panera-locaties van Fresh Dough-faciliteiten in het hele land. Dus hun brood is ongeveer zo vers als het wordt.

11. Hun extra gebakken goederen gaan niet naar afval

Wat betreft de broden die niet worden verkocht, ze zijn allemaal gedoneerd aan een goed doel. Items zitten slechts een dag op de schappen in de winkel, maar dankzij het Day-End Dough-Nation-programma worden de overgebleven broodsoorten, bagels, muffins en gebakjes in dozen bewaard en bezorgd aan communautaire hongerhulporganisaties.

12. Ze bieden gratis koffie wordt niet bijgevuld

Bekijk dit bericht op Instagram

IJskoffie gaat heerlijk luieren op zonnige zondag. #HowtoPanera

Een bericht gedeeld door Panera Bread (@panerabread)

Eigenlijk bieden ze gratis werd niet bijgevuld op alle dranken (met een paar uitzonderingen). Er zijn zelfs heel veel Panera-menuhacks, inclusief extra gratis ingrediënten (ahem, avocado), 99 cent gebak en meer.

13. Er is een geheim menu met veel gezonde opties

Anders dan bij Starbucks, waar uw vraag naar een buiten-menu-item met een verwarde blik kan worden beantwoord, is het verborgen menu van Panera iets dat alle medewerkers weten. Naast de geadverteerde gezonde menu-items, kunt u minder bekende items bestellen zoals een Power Breakfast Egg White Bowl of een Power Steak Lettuce Wrap.

14. U hoeft nooit meer in de rij te wachten bij Panera Again

Bekijk dit bericht op Instagram

Voelt zo goed aan #skip de #lijn. #noline #rapidpickup

Een bericht gedeeld door Panera Bread (@panerabread)

Panera 2.0 heeft veel hightech-elementen voor de restaurantervaring geïntroduceerd voor gemak van de klant. Met Rapid Pick-Up kun je je bestelling online of op je telefoon plaatsen (tot twee weken van tevoren!) En je eten van een speciale plank halen zonder in de rij te hoeven wachten. Op de meeste locaties kunt u uw bestelling zelfs plaatsen via een tabletplatform met aanraakscherm. Oh, en de bezorging is nu in de maak.

15. Je kunt je favoriete Panera-gerechten thuis maken

Als je ooit bent geraakt met een broccoli-cheddarsoep die om middernacht snakt wanneer Panera niet open is, dan zul je dol zijn op het feit dat het merk een assortiment van 50 levensmiddelenzaken uitdooft, genaamd Panera At Home. Dat betekent dat je altijd de Franse baguettes, ciabatta-brood, macaroni en kaas en romige tomatensoep aan dek in je voorraadkast kunt hebben.

beeld

Panera

PIN HET VOOR LATER:

beeld

Volg Delish op Instagram.