Овај тврдо кувано јаје хак вам даје савршено лупање сваки пут

Када су у питању хакери за кување, искусни смо – поготово када је у питању чврсто кувана јаја. У ствари, покушали смо (и не успели) неколико различитих метода. Пошто је јајањем у чаши хладне воде ударио из своје шкољке, провели смо доста времена покушавајући да дешифрујемо који хацкс функционишу, а који су само нечији (гледају у тебе, водени трик).

Моћи you really peel a boiled egg using a glass of water? We put this food hack to the test.
Хеарст Дигитал Медиа

Није тајна да пилинг тврдо куваних јаја може бити незгодно. Ипак, одличне вести! Мислимо да смо пронашли хацк да завршимо све хацкс. Управо на време! Чини се да је Интернет у потрази за једним.

За савршени пеел сваки пут користите овај једноставан трик.

Корак 1) Започните јаја у врели води.

Јаја Boiling Blue Flame

Гетти Имагес

Слушај, ја сам нестрпљив као ико, али постоје неке ствари које једноставно не можете журити у животу. Наиме, тврде кувана јаја. Иако већина рецепата позива на започињање јаја у хладној води и онда их доводе до врућине, утврдили смо да то увек не смањује. За савршено јаје и лако пилинг, пажљиво пренесите хладна јаја (свеж хладњак) у врелу воду одмах од палице. То значи да ћете морати мало чекати да вода дође до окретања како би јаја могла учинити свој талон, али то ће вриједити. –

Корак 2) Додајте кашику соде бикарбона.

печење soda

Након врења потросите кашичицу соде бикарбоне у своју воду како бисте помогли тим шкољкама да дођу одмах. Зашто сода соде? Повећава нивое алкалних у води, што помаже у отпуштању беланчевина од унутрашњости шкољки (читајте: мање шансе за удубљења и прстима када их пељемо). Одатле, пустите да јаја кувају око 12 минута, а затим уклоните, оставите се хладно и чудите се колико је лако лупити гранате. Без ваљања, пухања, поппинга, лупања или тресања – савршено пилинг сваки пут. За још већу удобност у игри за пилинг јаја држите посуду ледене хладне воде и закопчајте јаја мало након кувања. Ледена купка помаже у заустављању кувања изнутра и олакшава њихово руковање. Јер ко жели да спали руке на своје руке? Амирите? Будимо искрени: ваша девилована јаја заслужују то.

Пратите Делисх на Инстаграму.