Trisha Yearwood onthult wat haar echt heeft geïnspireerd om van Country Star naar Food Network Star te gaan

Voor een vrouw die een countryballade met de beste van hen kan uitsturen, is Trisha Yearwood verrassend zachtaardig. Tijdens een recente bijeenkomst voor haar nieuwe verzameling starters voor de zomermaaltijd voor Williams Sonoma, was Yearwood vlug bij het applaus toen ze binnenkwam, zichzelf rustig introduceerde en de inspiratie achter haar nieuwe lijn. Maar vergis je niet haar zachte gedrag voor een gebrek aan persoonlijkheid. “De vriendelijkste manier om dit te zeggen, is dat deze samenwerking vanaf dag één een trage, stalking-situatie voor me is geweest,” Yearwood deadpanned.

beeld

Met dank aan Williams Sonoma

De singer-turned-chef tekende bij Williams Sonoma toen haar bijna tien jaar geleden haar eerste kookboek verscheen, maar ze houdt vol dat ze al langer fan van de winkel is. “Ik zou hier helemaal kunnen werken,” zei ze. “Als je een vraag hebt over een item in de winkel, vraag me dan waar ik het kan vinden.” Dat hebben we gedaan (haar koekjesmix is ​​verslavend) en kon het niet helpen een paar andere vragen te stellen over haar reis van het zingen van sterrendom naar het roem van tv-chefs. Dit is wat ze moest vertellen over hoe haar even succesvolle echtgenoot Garth Brooks in de keuken helpt, haar geheimen om Zuidelijk troostmaaltijden enigszins gezond te maken, en waarom haar droomcookhow te risqué is om te luchten voor het donker is.

Haar eerste kookboek moest een autobiografie zijn.

beeld

Frederick M. Brown

Yearwood’s OG single hit radio’s in 1991. Twee decennia, een introductie in de Grand Ole Opry, en bijna een dozijn Grammy, AMA, CMA en ACM awards later, vonden uitgevers dat ze genoeg ervaring onder haar riem had om een ​​gedenkschrift te schrijven . Maar er was een probleem: Yearwood haatte het idee. Tijdens een vergadering vroeg iedereen waar ze over zou willen schrijven.

“Ik dacht ‘Nou, ik hou echt van koken’,” herinnerde ze zich. Uit dat gesprek kwam Georgia Cooking in een keuken in Oklahoma, waaraan de moeder en zus van Yearwood beiden hebben bijgedragen.

LEES HAAR BOEK: Georgia Cooking In An Oklahoma Kitchen, $ 13; Amazon.com

Trisha is misschien niet in de keuken geweest als het niet voor haar familie was.

Bekijk dit bericht op Instagram

MIJN vader knuffelen! Ik mis hem zo erg. # HUGADad Plaats een foto met je vader of iemand die als een vader in je leven is geweest met #HugADad. Laten we onze vaders samen vieren! Gelukkige Vaderdag voor alle vaders hier en in onze harten! xo #happyfathersday #fathersday #dad

Een bericht gedeeld door Trisha Yearwood (@trishayearwood) op

“Ik ben opgegroeid in een huis van koks,” zei de countryster.

Haar jeugd werd doorgebracht op een boerderij in Georgia, dus haar moeder trok vaak uit de tuin voor de maaltijden. “De eerste keer dat ik een groente uit een blik had, belde ik naar huis en zei ik:” Wat gebeurt er? “” Yearwood lachte.

Ze moest leren koken toen ze bij haar ouders wegging, maar vertrouwde op de recepten en tips die ze van ze had gekregen. Voordat de moeder van Yearwood in 2011 overleed, schreef het duo samen twee kookboeken en Yearwood’s nu in staat om hun tradities voort te zetten via haar nieuwe collectie.

“De koekjesmix is ​​mijn favoriet, omdat het is ontstaan ​​uit iets dat mijn vader elke zaterdagochtend heeft gemaakt,” zei ze. En de niet-gefokte kip-kruiden-kit is een gezondere riff op het beroemde gerecht van haar moeder.

Yearwood ziet ook haar Food Network show Trisha’s zuidelijke keuken als een manier om haar familie te eren: “We maken hun recepten en we vertellen hun verhalen, en het houdt ze in leven.”

Garth Brooks is een uitstekende sous-kok.

beeld

Paul Morigi

Zoals je zou verwachten van een vrouw die kookt voor de kost, zijn er tijden dat Yearwood gewoon niet de moeite kan nemen om het avondmaal samen te gooien. “Dat is wanneer hij is zoals, ‘ik snap het’, ‘zei ze over haar man.

Volgens Yearwood maakt Brooks een gemiddelde warme pastasalade en een geweldige tacopizza. En hij mist nooit een kans om het op te lossen.

“Hij is een moer geval,” zei Yearwood. “Hij zal zijn als, ‘Je weet waarschijnlijk niet dit, maar als je een broodje maakt, moet je …’,” ze lachte.

De dood van haar moeder zorgde voor Trisha’s gewichtstoename en vervolgens haar gewichtsverlies.

Bekijk dit bericht op Instagram

# HUGAMom Mijn hele leven heb ik er nooit aan gedacht hoe Moederdag vaak een zware dag is voor diegenen die hun moeders hebben verloren … totdat ik de mijne verloor. Ik kan niet bevatten wat deze dag moet zijn voor moeders die een kind hebben verloren. Voor sommigen is moederdag een stuk gecompliceerder dan een kaart of bloemen versturen. Ik ben zo gezegend met bonusdochters die me het hele jaar zo speciaal doen voelen, en vooral op deze dag, en elk jaar delen mijn zus en ik verhalen en herinneringen aan onze moeder. We missen haar elke dag. Dit jaar vieren we moederdag in Fargo, North Dakota, maar we willen het hele weekend moeders vieren. Of het nu je moeder is die bij je is, je moeder die is gepasseerd, of een vrouw die als een moeder of een mentor in je leven is geweest, knuffel een moeder en deel de foto met #HugAMom. Laten we onze liefkozingen knuffelen op deze moederdag om iedereen liefde te brengen! En je kunt wedden, ik zal elke moeder knuffelen die ik zie! #SpreadTheLove #mom #mothersday #HappyMothersDay #moms

Een bericht gedeeld door Trisha Yearwood (@trishayearwood) op

Toen haar moeder in 2011 overleed na het strijden tegen borstkanker, werd eten het coping-mechanisme van Yearwood. Ze stopte met zorgen maken, totdat een reis naar Haïti met Habitat for Humanity haar deed beseffen hoeveel die extra kilo’s haar beweging beïnvloedden. Dus nam ze meteen een beslissing om een ​​streng dieet 80/20 te volgen: ze at 80% van de tijd mager en gaf de andere 20% over aan.

Een kookboek volgde kort daarna – Trisha’s tafel – van lichtere zuidelijke klassiekers, die Yearwood nog steeds in haar persoonlijke arsenaal bewaart. “Ik denk dat er altijd een balans is tussen waar je bent opgegroeid en het leven,” zei ze. “Ik ben constant op zoek om gerechten te maken die gezonder voor je zijn maar geen smaak opofferen.”

Trisha is nauw met haar Food Network-familie.

beeld

Manny Hernandez

Ze is vooral in de buurt van maat Alex Guarnaschelli. Van alle tv-koks, dat is wie ze zou willen vastzitten op een eiland met. ‘Ze is hilarisch, en wat we ook zouden eten, ze zou een manier vinden om het te koken,’ zei Yearwood. Die humor is ook waarom Yearwood zou willen werken met Guarnaschelli als ze ooit een nieuwe kookshow zou lanceren.

“Ik denk dat we het in het donker moeten aan doen, omdat het waarschijnlijk niet geschikt is voor openbare consumptie!” ze grijnsde.

Maar terwijl Guarnaschelli het op slot heeft op de voedselafdeling, is er nog een ster Yearwood’s haar op het oog kreeg als een reispartner: “Ik weet niet waarom Guy Fieri’s gezicht in mijn hoofd zit,” zei ze, “ik heb gewoon het gevoel dat hij speelt waarschijnlijk gitaar! “

Ze heeft de zoetste verjaardagstraditie voor haar vrienden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Probeerde ik mijn mixer-pose te perfectioneren, hoe deed ik dat? xo Mijn vrienden en ik maken ALLES chocolade op #TrishasKitchen morgen! Doe mee met xo #Koken #Recipes #Chocolate #FoodNetwork #foodofinstagram

Een bericht gedeeld door Trisha Yearwood (@trishayearwood) op

‘Als het jouw dag is, krijg je altijd een cake,’ zei Trisha. Het is waar ze bekend om staat – eigenlijk, desserts in het algemeen is haar ding – onder vrienden. Vraag Brooks en haar stiefdochters wat haar kenmerkende gerecht is, en ze zullen antwoorden met iemand die totaal anders is: aardappelpuree.

“Dat was het ding waarvan ik denk dat ze het echt hebben gewonnen toen ik voor het eerst naar Oklahoma verhuisde,” vertelde ze. “Ze hadden zoiets van,” Oké, dit meisje kan met onze vader trouwen omdat ze hele goede aardappelpuree maakt! “

Volg Delish op Instagram.