Chef-kok Eric Ripert spreekt over de dood van zijn naaste vriend Anthony Bourdain

Terwijl het boek van Anthony Bourdain uit 2001 Vertrouwelijke keuken: avonturen in de culinaire onderbuik schrok het grootste deel van de restaurantindustrie, zijn gloeiende opmerkingen over Le Bernadin chef-kok Eric Ripert leidde tot een levenslange vriendschap.

In 2012 vertelde Ripert Hamptons Magazine hoe de twee vrienden werden: “Vijfenzeventig procent van de industrie zei: ‘het is schandalig’ en ‘deze man is een schande’. Toen zei een deel van de branche: ‘hij is geniaal’. Ik belde hem en zei: ‘Ik heb je boek gelezen en ik zou je graag willen kennen. Zou je voor de lunch willen komen?’ Dat was de eerste keer dat ik Anthony ontmoette, en sindsdien zijn we vrienden. ‘

beeld

Getty Images

De twee waren samen in Frankrijk deze week terwijl Bourdain een aflevering voor zijn show filmde, Onderdelen onbekend. Een paar dagen nadat de twee met de ploeg van de show op een fietstocht gingen, werd Bourdain helaas dood aangetroffen. Volgens de CNN-rapporten vond Ripert dat Bourdain vrijdagochtend niet op zijn hotelkamer reageerde.

Bekijk dit bericht op Instagram

Als een kind aan het rollen in #alsace Plezier hebben met de #osmo en #anthonybourdain op #partsunknown #lifeontheroad #bikedate ��: @romerocker

Een bericht gedeeld door Todd Liebler (@toddliebler)

Uren na de verbluffende aankondiging heeft Ripert een verklaring over Bourdain uitgegeven:

“Anthony was een goede vriend, hij was een uitzonderlijk mens, zo inspirerend en vrijgevig.Een van de grote verhalenvertellers van onze tijd die met zoveel mensen verbonden waren.Ik wens hem vrede.Mijn liefde en gebeden zijn bij zijn familie, vrienden en geliefden degenen.”

Als jij of iemand die je kent hulp nodig heeft, bel dan de National Suicide Prevention Lifeline op 1-800-273-TALK (8255).

Volg Delish op Instagram.