Wat is het echt zoals bakken voor internet – als je helemaal topless bent

Toen Matt Adlard zijn vriendin vertelde dat hij een YouTube-kanaal wilde beginnen waar hij bakte – zonder shirt aan – reageerde ze precies zoals je zou verwachten: “Ik herinner me de avond dat ik naar huis ging en haar vertelde: ‘Ik ben ga dit ding beginnen, en de naam is Topless Baker. ‘ Ze grijnsde alleen maar en lachte me uit, ‘herinnert Adlard zich. Het idee was gewoon een grapje onder vrienden die wisten hoe verveeld Adlard was met zijn negen-op-vijf baan, maar het enige wat belachelijk is aan Topless Baker, een jaar na de lancering, is het waanzinnige succes dat het had.

beeld

Jonathan Boulton

Het aantal fans op de YouTube-, Facebook- en Instagram-kanalen van Adlard bedraagt ​​bijna een half miljoen, en het heeft hem geweldige kansen opgeleverd. Onlangs tekende hij een partnerschap met Match, waarmee hij door het land toerde en kooklessen voor alleenstaanden organiseerde. De menu’s – een voor een brunch na de ochtend na de lunch, een voor een diner op een derde date en een voor een afspraak om middernacht – zijn een goede indicatie van het merk waar Adlard voor gaat.

beeld

Jonathan Boulton

En – ja – zelfs zijn vriendin is op dit punt aan boord. “Ze houdt nu van Topless Baker,” zegt Adlard, “ik laat haar gewoon geen enkele YouTube-opmerking lezen.” Dat komt omdat degene die hij krijgt meer X-rated zijn dan PG-13. Adlard hoeft ook niet hard naar hen te zoeken; ze staan ​​op bijna elke video die hij opneemt. Een bemonstering: “Die cake is niet het enige dat in de koelkast moet om een ​​paar minuten te koelen.” “Kom binnen, ik heb het natuurlijk over de taart.” ‘Ik hoop dat de taart niet het enige is dat zeven centimeter groot is.’ “Wat was je aan het bakken? Sorry, ik werd afgeleid.”

beeld

Jonathan Boulton

Maar de shtick van Adlard is niet alle huid en naakt gebak, hoewel hij ze echt, heel goed, vergist. Hij groeide op met een chef-kok, en hoewel hij de meeste adviezen van zijn vader afsloot als een kind, wist Adlard toch enkele belangrijke vaardigheden te erven. Hij heeft alle moeilijkste trends onder de knie – spiegelende glazuurcakes, ingewikkelde taartbodems, macarons – en betovert zijn publiek elke week.

Normaal houdt Adlard zijn schort open tijdens het filmen, maar toen hij 100.000 YouTube-abonnees bereikte, deed hij het. Fans hebben geprobeerd om hem te overtuigen om ook bodemloos te worden, maar de Topless Baker heeft nog niet berust: “Als ik tot een miljoen kom en ik een bodemloze aflevering moet doen … maak ik me zorgen over het bereiken van een miljoen!”

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.