Waarom Seltzer Water eigenlijk het slechtste is

Pak je kleine viool en maak je grootste zucht gereed, want ik geef toe: wat ik ga zeggen, laat me met mijn eigen ogen rollen. Het is moeilijk om bij Delish te werken en seltzerwater te haten. ik weet. ik weet. Eerste wereld probleem. Maar hoor me eruit.

Seltzer – oftewel seltz, zoals de bubbelwaterliefhebbers het hier noemen – is niet alleen een drankje bij Delish. Het is reden voor een sociale bijeenkomst. Onze keuken koelkast is altijd gevuld met blikjes: plain Canada Dry, minstens drie smaken van La Croix, soms zelfs spiked versies voor woensdag die als vrijdag voelen. En meerdere keren per dag maakt iemand een punt voor de redactie. Ik heb gehoord: “Wie wil een seltz?” meer tijden dan ik kan tellen in mijn anderhalf jaar bij Delish.

beeld

Getty ImagesRandy Shropshire

En ik scrimp altijd in mijn stoel, vermijd oogcontact, als de enige persoon wiens hand niet meteen schiet. Van het spul houden is bijna een vereiste om hier te werken. Eerlijk gezegd ben ik verrast “Wat zijn jouw meningen over seltzer?” was geen vraag gesteld in mijn interview. Maar ik klim nu op mijn zeepkist.

De smaken kloppen niet.

Naarmate de obsessie van Amerika is gegroeid, heeft mijn minachting ook. Als het gaat om de kracht van een bepaalde smaak, is er geen consistentie van merk tot merk en fruit tot fruit. Als ik een snoepje met druivensmaak krijg – of het nu een Jolly Rancher is of een pak Nerds – gaat het hetzelfde smaken. Ik kan niet hetzelfde zeggen over bruisend water. Pamplemousse La Croix smaakt licht, bijna alsof iemand met een grapefruit over het blik zwaaide om het water te laten doordringen met de essentie van de citrus. Grapefruit Perrier smaakt daarentegen intens en kunstmatig. Wat? Hoe? Waarom?

Gewone seltzer is saai – en onredelijk duur.

Dan is er het smakeloze spul. Het is verstoken van toegevoegde zoetstoffen en suikers (een plus), maar het heeft de neiging zo koolzuurhoudend te zijn, de verbranding maskeert elke soort verfrissing die water doorgaans biedt. En het feit dat restaurants wegkomen met het opladen van vijf dollar voor een fles, is niet irritant. De enige manier waarop ik denk dat het de moeite van het drinken waard is, is verrijkt met wodka en bedekt met drie plakjes limoen.

Het maakt mijn maagballon.

Ik zou nalatig zijn als ik ook niet sprak over het niet-zo-sexy deel: de bloat. Het is echt. Koolzuur is in wezen een stel kleine luchtzakken, en als je ze inslikt, wordt al die lucht in je maag opgebouwd. Het heeft geen invloed op iedereen, maar als ik een blikje seltzer drink, zie ik er vaak uit alsof ik in de beginfase van de zwangerschap ben.

beeld

Getty ImagesCorbis / VCG

Artsen worden er niet verkocht.

De wetenschap is wankel over alle andere nadelen die mensen over seltzer te zeggen hebben: dat het kan knoeien met je tanden, dat het niet zo hydraterend is als plat water. Maar ik denk dat als ik het spul niet eens leuk vind, er geen reden is om het te wagen.

ik ben niet alleen.

En, hey, ik ben niet de enige die zich zo voelt. Reddit is vol met draden die haten op bruisend water, met verhelderende titels die bevatten: “Mensen die van bruisend water houden, wat is daar aan de hand?” en “Waarom houden mensen van koolzuurhoudend water?”. Twitter-gebruikers houden er ook van om er een hekel aan te hebben: “Idk hoe sommige mensen eigenlijk van drinken houden #seltzerwater of #sparklingwater. Het is gewoon duur #fartammowater.. drinken #regularwater als een verdomde #mens!”schreef @ ŠarcasticArepa. Een spervuur ​​van hashtags verwaterde zijn punt, maar ja, hij noemde seltzer water” scheet munitie water “, dus het is vergeven en vergeten. We moeten seltz haters bij elkaar houden, weet je.

Volg Delish op Instagram.