Vloeibare bessenC

Weinig bekend feit: zwarte bessen waren tot in het begin van de 20e eeuw erg populair in de Verenigde Staten, toen de bessenkwekerij werd verboden, omdat ze als een bedreiging voor de Amerikaanse houtkapindustrie werden beschouwd (dit lijkt ten onrechte verband te houden met de angst dat zwarte bessen planten verspreidden een besmetting die de groei van naburige bomen die geschikt waren voor houtkap in gevaar bracht). Pas in 2003 werd het federale verbod opgeheven en deze kleine eetbare bes was opnieuw vrij om te bloeien. Het resultaat van dit verbod in de nabije eeuw is het feit dat de meeste Amerikaanse consumenten weinig tot niets weten van zwarte bessen en aannemen dat ze min of meer rozijnen zijn.

Zwarte bessen, met uitzondering van de relatieve grootte en het feit dat ze het vaakst worden geconsumeerd in hun gedroogde vorm, lijken niet op rozijnen en bevatten een veel complexere en pittigere smaak dan elke rozijn die ik heb geproefd. Ze hebben een legendarisch verleden dat teruggaat tot de Middeleeuwen, en stonden erom bekend de enorm smerige scheurbuik op afstand te houden.

beeld

CurrantC Black Currant Nectar is gemaakt met zwarte bessen uit de staat New York en heeft een donkerpaarse façade. Het is buitengewoon heerlijk en buitengewoon gezond. De smaak van de nectar is, hoewel moeilijk te lokaliseren, ergens tussen een bosbes, een granaatappel en misschien een beetje snoeien (om niemand te weerhouden). Het is vrij plezierig op zichzelf, over ijs, of gemengd met sodawater of zelfs een aantal sterk gedistilleerde dranken (gin, wodka, enz.).

Het ware verkoopargument van deze nectar (het kan niet legitiem sap worden genoemd, want het is slechts 43% sap, omdat zwart bessensap zonder zoetstof of verdunning op zijn zachtst gezegd overweldigend is) zijn de talloze voordelen voor de gezondheid. Enorm hoog in vitamine C, evenals kalium, het is ook rijk aan antioxidanten en fytonutriënten. Ik heb de neiging om sceptisch te blijven over ‘miraculeuze sappen’, maar zwarte aalbessensap en CurrantC (alleen gezoet met biologische agave siroop) lijkt en smaakt naar de echte deal.

CurrantC Black Currant Nectar komt ook in vijf andere smaken (Boysenberry, Blueberry, Passion Fruit, Clementine en Strawberry Kiwi Nectar) samen met de originele Black Currant Nectar ($ 2,99 per fles van 16 ounce) en is verkrijgbaar bij Piggly Wiggly, D’Agostinos , Shop Rite, Stater Bros en Ralph’s markt.

Добавить комментарий

*

+ 11 = 14