Sommige Hot Dog Vendors in New York betalen meer dan $ 200.000 voor vergunningen

Terwijl de typische hotdog van New York ongeveer hetzelfde kost ($ 2) bij elke straatkar, kunnen de kosten die aan leveranciers worden aangerekend, enorm variëren. Sommige eigenaars van een pushcart hebben meer dan een paar duizend per jaar, terwijl anderen de stad meer dan $ 200.000 betalen om hun wagens op de juiste plekken te parkeren.

Volgens de New York Times, Mohammad Mastafa, die een wagen heeft op Fifth Avenue en East 62nd Street in de buurt van de Central Park Zoo, betaalt de stad $ 289.500 per jaar voor zijn locatie. En hij is niet de enige. Vier andere kareneigenaren in Central Park betalen de stad meer dan $ 200.000 per jaar. In feite zijn alle vergunningen die meer dan $ 100.000 kosten voor wagens in de beroemdste en grootste groene ruimte van de Big Apple..

De prijs voor het runnen van een hotdogkar in Central Park stijgt hoger dan de inflatie. Volgens de New York Times, 10 jaar geleden zou Mastafa minder dan de helft betalen van wat hij nu aan de stad betaalt.

Om de vijf jaar gaan de vergunningen voor de parkenafdelingwagentjes omhoog om te bieden. En het is zeker een winstgevende onderneming voor de stad, die meer dan $ 4,5 miljoen per jaar verdient met handkarconcessies.

Omdat het testen van vergunningen zo concurrerend is, zou geen van de verkopers van straatvoedsel die voor het artikel werd geïnterviewd, precies onthullen hoeveel hun prijzige karren netto per jaar zijn. Maar een van de leveranciers van de leverancier speculeerde dat om een ​​winst te maken, Mastafa’s straatkar meer dan $ 425.000 per jaar zou moeten brengen.

Denk je dat de stad te veel geld aanrekent voor de hot dog-karvergunningen in Central Park? Hoeveel hotdogs denk je dat elke winkelwagen in een jaar verkoopt?

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

50 + = 57