Ik betrad een Major Mac en Cheese Cookoff en het verpletterde bijna mijn ziel

• U moet ten minste 10 kilo droge pasta koken om te kunnen concurreren.

• Je moet 1.500 invoeren – en daarmee kun je een volledige hypotheekbetaling doen.

• De winnaar scoort $ 200 voor zijn favoriete goede doel, opscheppen en een gouden sneeuwbol met macaroni.


Bijna 24 uur en een lange douche later, vind ik nog steeds vlekken van baksteenrood Flamin ‘Hot Cheetos-stof op mijn huid. Het gaat niet weg, een beetje zoals de aanhoudende geur van verbrande peper Jack – en generaal “Wat is er in hemelsnaam met me gebeurd ?!” verbijstering die door mijn hoofd gonst.

Ik wilde de Chester County Mac en Cheese Cookoff veroveren en nu ben ik gewoon blij dat ik het heb overleefd.

Het begon allemaal met een niet-zo-absurd idee, aangewakkerd door het kijken naar veel te veel afleveringen van Cupcake oorlogen: Wat zou het zijn? werkelijk wil je graag een cookoff doen? Ik heb recepten voor Delish ontwikkeld, maar ik heb mijn eten nooit aan een publiek geserveerd buiten het gemiddelde weekend cookout, potluck of het 5e verjaardagsfeestje van broertje bij Chuck E. Cheese. Op het gebied van amateur tot Iron Chef ben ik net als de voormalige reality-tv-ster die een lifestyle-blog lanceerde om haar carrière nieuw leven in te blazen. Je weet wel, dat niveau. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om macaroni en kaas te bakken bij een cookoff, nam mijn tomeloze enthousiasme het over en ik schoot haastig $ 30 uit om binnen te komen.

Uitdaging nr. 1: een recept voor de overwinning

Beslissen wat te maken was een no-brainer. We bevinden ons in het gouden tijdperk van stuntvoedsel, waar zelfs Starbucks zijn menu op een rij zet, Oreo’s elke andere maand een nieuwe, opschriften die de kop haalt, en fast food de rommelmarkt raakt, scorend groot met samenwerkingen zoals Doritos Locos Tacos en de kleverige, gebakken Mac en Cheetos van Burger King. Als je opvalt, moet je vet zijn.

Dus ik nam een ​​pagina uit het playbook van Burger King (misschien wel mijn eerste fout, want wanneer op Aarde heeft iemand ooit gehunkerd naar Burger King?), Infuserend Amerika’s favoriete troostmaaltijd met misschien wel zijn favoriete guilty pleasure junkfood: Cheetos. Rapper Flo Rida raves over de combinatie, dus – als een inheemse Floridian – het voelde als mijn maatschappelijke plicht om het gerecht naar de massa te brengen.

Flamin Hot Mac & Cheetos

Chelsea Lupkin

Ik nam geen genoegen met alleen maar Cheetos. Je kunt dat op de rit krijgen via. Dit zou een romige mac zijn met een kleine kick – met dank aan cayenne en Pepperjack – allemaal versterkt met een broodkruimel topping gemaakt van Flamin ‘Hot Cheetos, of kortweg FHC. Het tussendoortje is tenslotte zo geliefd dat sommige scholen hen hebben verbannen, want dat waren allemaal kinderen die aan het lunchen waren.

Uitdaging nr. 2: mijn Mac aanzetten zonder braaf te gaan

Binnen enkele uren na binnenkomst kwamen de e-mails binnen, die me informeerden over wat er in de winkel lag. Het evenement vond plaats in een veld zonder elektriciteit, dus ik zou mijn eigen oven moeten leveren – tenzij ik een professionele chef-kok was, in welk geval ik de keuken van mijn restaurant kon gebruiken en gewoon kon verschijnen met voorverpakte dienbladen met voedsel. Al was het maar.

Oh, en ik zou 10 pond macaroni en kaas moeten maken.

Mac is zwaar, ik dacht. Dat is wat? Twee trays? ik heb dit. Toen las ik de kleine lettertjes.

Het was minimaal 10 kilo droge pasta. Dat betekende tien keer het recept dat ik in mijn eigen keuken had ontwikkeld, want – haal dit – ik zou naar schatting 1500 mensen voeden in de loop van drie uur. Dat was bijna de helft van de bevolking van Downingtown, PA, waar de cookoff plaatsvindt. DE BEVOLKING VAN HALF EEN STAD.

Na een paar hectische telefoontjes, realiseerde ik me dat het bijna $ 900 zou kosten om een ​​oven te huren voor de dag: $ 300 voor de huur, plus een extra $ 280 om drop-off op een bepaald moment te garanderen en nog eens $ 280 om het te laten ophalen dag. Allen winnen $ 200 voor het goede doel van mijn keuze, evenals opscheppen en een gouden macaroni sneeuwbol, gemaakt van een glazen pot en gedroogde elleboognoedels.

Macaroni Trophy

Chelsea Lupkin

De Rotary Club van Thorndale, waar het evenement plaatsvindt, kwam mij te hulp. Ze huren een paar ovens voor koks om te gebruiken, en sparen me die kosten, maar ik zou nog steeds een auto moeten huren, ingrediënten kopen en een tent, tafels en een handenwasstation verdienen (allemaal vereist door de gezondheidsafdeling voor mijn mac ter plaatse voorbereiden).

Zelfs met veel koopjes was het niet goedkoop:

 • Huurauto voor het weekend: $ 480
 • Hotel (met volle koelkast, om 60 pakjes kaas, 2,5 liter melk en 16 stokken boter te bewaren): $ 134
 • Ingrediënten, pop-up tent, 6-voet tafel, benodigd handwasstation en posterbenodigdheden voor mijn Flamin ‘Hot Mac en Cheetos-bord: $ 480
 • Gas: $ 33
 • Tol: $ 19,70
 • Toegangsprijs: $ 30

  TOTAAL: $ 1.176,70

  Candace Can Compete

  Chelsea Lupkin

  Dat is een hypotheekbetaling. Dat is meer dan mijn eerste twee auto’s gecombineerd. Dat is waarschijnlijk wat ik mijn dokter zal betalen als ik eraan denk hoeveel geld ik dat weekend heb uitgegeven.

  Challenge No. 3: Cheesin ‘Solo

  Weet je wat dom is? Denken dat je voor 1500 mensen kunt koken – en ze allemaal kunt serveren – alleen. Mijn man was de stad uit en de meeste van mijn vrienden wisten het beter dan drie uur op reis te gaan in naam van de heerlijkheid van Macaroni, maar ik liet me niet tegenhouden.

  “Wij macht hebben iemand ooit eerder zelf binnengekomen “, zei organisator Herfstherzoger.” De meeste teams zijn 2 tot 6 personen, dus … we kunnen een vrijwilliger of twee pakken om je te helpen, als je het nodig hebt! “

  Jongen, had ik het nodig.

  Challenge No. 4: Feeling (Quite Literally) Powerless

  Terwijl professionele koks in hun restaurantkeukens konden koken, moesten thuiskoks – een andere persoon en ik – alles ter plaatse maken. Nadat ik een uur had gewacht om water aan de kook te brengen, begon ik mijn gammele verhuuroven in vraag te stellen. Alle branders stonden hoog, maar ze deden niets. Ik probeerde niet in paniek te raken. Het was 10:45 uur en de mensen stonden in de rij om mijn Flamin ‘Hot Mac en Cheetos’s middags te proberen. Ik had een uur en 15 minuten om 1.500 te voeren.

  Candace Can Compete

  Chelsea Lupkin

  “Dat was ik vorig jaar,” stelde medeconcurrent John Hayes me gerust. “Die branders zijn net als een aansteker tot een pot water vasthouden en proberen het te laten koken.”

  Hayes is lid van een competitief barbecueteam, Piggy Smallz BBQ (ook bekend als Notorious P.I.G.). Vorig jaar won het team met hun gefrituurde mac and cheese balls – die ze één voor één kookten met behulp van de ene werkende brander. Deze keer brachten ze hun eigen uitrusting mee.

  “We begonnen op vrijdagochtend te koken en werkten de hele dag en weer op zaterdag, tot ongeveer 15.00 uur,” legde Hayes uit. “Toen kwamen we hier rond 9 uur ‘s morgens en hebben we sindsdien gekookt.”

  John Hayes, Notorious PIG

  John Hayes, beruchte PIG
  Chelsea Lupkin

  Na zijn aanloop heb ik de oven en drie branders uitgeschakeld en in kleine hoeveelheden gewerkt om de vraag bij te houden. Toen ik mijn SOS zag, praatte Katzenmoyer met twee andere koks die aan het strijden waren, die me een brander aanboden om meer pasta te koken. Langzaam maar zeker kwam het samen. Net toen ik los raakte.

  Uitdaging nr. 5: De gezondheidsveiligheidstest van het noodlot voorbij

  Geen van de uren besteed aan verpakken, opscheppen, bereiden en koken betekent alles als je de voedselveiligheidstest niet haalt, waarbij een gecertificeerde inspecteur je kookruimte in de gaten houdt, ervoor zorgt dat de handschoenen van je hele team een ​​volledige handwas hebben station (natte doekjes en Purell snijdt het niet!), en dat je eten op de juiste temperatuur is geserveerd, dus je hebt geen Chipotle-incident.

  Terwijl ze de kookthermometer in mijn mac liet zakken, bad ik tot de voedselveiligheidsgoden. Mijn borst verstrakte alsof hij vastzat in een bankschroef totdat ze eindelijk glimlachte en zei: “Je bent gepasseerd” en liep toen naar de volgende tent.

  Een zoete opluchting. Nu moest ik gewoon de hongerige menigte winnen die was begonnen aan mijn tent.

  Challenge No. 6: Playing The Numbers Game

  Om de hongerige massa gelukkig te houden – ondanks de waarschuwingen die Katzenmoyer me gaf om de bekers nauwelijks te vullen, zodat de mac zo lang mogelijk zou blijven bestaan ​​- schepte ik een volle soeplepel in elke 3.5-ounce soufflé-beker. Mensen hebben betaald om deze Mac te proberen en mensen die opgelicht zijn stemmen niet voor jou, Ik redeneerde.

  Dus ging ik met stevige scoops – roping in de vrouw van een vriend, die ik al twee uur lang kende, om me te helpen terwijl ik bleef koken, verontschuldigingen over mijn schouder slingerde als we uit een tray liepen en ik haastte me een andere in de oven.

  Binnen een uur was onze hele inventaris weggevaagd. Er was nog steeds twee en een half uur aan jureren.

  De andere thuiskok, onderdeel van een chili competitie team dat bekend staat als Happy Honkers, raakte ook weg. De overige zes teams werden allemaal geleid door professionele koks – die allemaal beter wisten, overal van 30 tot 150 kilo droge pasta in vrachtwagens van mac en kaas getransformeerd hadden.

  Gelukkig Honkers

  Michael Shanley, Happy Honkers
  Chelsea Lupkin

  Het raakte me: hoe eerder je opraakte, hoe minder mensen je Mac konden uitproberen – en dus ervoor stemmen. Ik had geen kans om de People’s Choice Award te winnen – dat was te danken aan twee duelleringsteams, La Cabra Brewing en Notorious P.I.G., die steeds meer mac aanhadden, weigerden om uit de voorraad te gaan.

  “Ik ben een competitief persoon en ik ben erin om te winnen”, legde John Hearn van La Cabra uit. “Als hij niet stopt, stop ik niet.”

  La Cabra Brewing, een brouwerij en café in Berwyn, PA, bereidde die dag ongeveer 150 pond IPA-mac voor. Ondanks de naam bevatte het gerecht geen druppel bier: IPA stond voor de belangrijkste ingrediënten, waaronder de beroemde Idintzabal-kaassaus, chipotle-honing en varkensbuik. Elke stap werd zorgvuldig overwogen – in plaats van het koken van de pasta in gezout water, werd hun gekruid met zelfgemaakte ranch dressing mix. Het eindresultaat was een pittige, ultra-romige mac die verwoestend goed was.

  John Hearn, La Cabra Brewing

  John Hearn, La Cabra Brewing
  Chelsea Lupkin

  Even verpletterend voor mij om te proeven was de gefrituurde mac and cheese balls van P.I.G. Omdat hun team een ​​professionele keuken had, begonnen ze zich vrijdag klaar te maken en werkten ze tot drie uur ‘s middags met meer dan 1800 ballen voor de wedstrijd van zondag..

  En de winnaar is …

  De cookoff bood ook eerste, tweede en derde plaats prijzen – meer macaroni sneeuwbollen, met nog eens $ 200 voor de tophond – gebaseerd op een panel van rechters. Hun stemmen werden geteld en van de acht van ons miste ik de bronzen macaroni-trofee met 1 punt. Ik was 9 punten verlegen om als eerste te binden, van een potentiële 165 punten. Zo dichtbij en toch zo ver weg.

  “Je kwam voor op vier fulltime chefs”, schreef Katzenmoyer me na de wedstrijd. “We zijn allemaal erg onder de indruk van het one-lady, first-timer team!”

  Bangin ‘Meals, een Bethlehem, PA-cateringbedrijf, won de stemmen van de keurmeesters met hun Zuiderse mac en kaas, met een onverwacht geheim ingrediënt: gekruide rum. De juryleden hielden van de romige textuur, stevige noedels en een licht pittige trap.

  Erik Eppler, Bangin' Meals Catering

  Chelsea Lupkin

  Wat betreft People’s Choice, nou, ik was pijnlijk verre van concurrerend te zijn, waardoor ik zevende van de achtste werd. Ouch. Op het einde, Notorious P.I.G. nam de gouden macaroni sneeuwbol mee naar huis.

  “Dit is een van mijn favoriete dagen van het jaar”, zei Hayes. “Het is beter dan Thanksgiving, Kerstmis en het NFL-concept.”

  Uiteindelijk heeft het evenement meer dan $ 14.000 opgehaald voor de Rotary Club, die 10 procent van die inkomsten doneert aan het Chester County Fund for Women and Girls. Elk jaar kiest de groep een andere non-profitorganisatie om te sponsoren, naast het aanbieden van elke winnaar $ 200 aan het goede doel van hun keuze.

  Toen Katzenmoyer me vroeg of ik weer zou strijden – al dat Cheeto-stof dat nog steeds mijn kleren bedekte, op de een of andere manier zelfs in mijn haar gevlekt – aarzelde ik niet: “Ja, zeker – maar met een betere organisatie!”

  Ik win die macaroni sneeuwbol of ga brak proberen, dat is zeker.

  Volg Delish op Instagram.

  Download de Delish-app.