Dit is waarom de pizza van Papa John altijd met een peper komt

beeld

Papa Johns

Afgezien van misschien pindakaas en gelei, zijn er weinig voedselparen die net zo iconisch zijn als de pizza van Papa John en de pepperoncini-peper die altijd aan de zijkant wordt geserveerd. Sommigen vinden dat hyperbolisch, maar voor degenen die al jaren bezig zijn met het bestellen, is het een steunpilaar.

Maar zelfs degenen die het niet kunnen laten om hun plakje te snijden met de pittige peper hebben zich waarschijnlijk afgevraagd waarom het in elke doos is gestopt. We hebben eindelijk een antwoord en het blijkt het is een eerbetoon aan een van de vroegere werkgevers van de franchisenemer.

Voordat Papa John’s eigenaar John Schnatter een van de meest populaire pizzamerken ter wereld stichtte, werkte hij in een lokaal restaurant, Rocky’s Sub Pub, in zijn kleine stadje Jeffersonville, IN. Volgens Sean Muldoon, de Chief Ingredient Officer van Papa John, was het bij Rocky’s een nietje om elke pizza die het restaurant verkocht met een pepperoncini-peper te “versieren”..

“Het was gewoon een leuke extra toets die hun klanten echt op prijs stelden, en John merkte op,” vertelde hij Thrillist.

John verliet uiteindelijk de reis van Rocky en toen hij dat eenmaal deed, creëerde hij zijn eigen bedrijfsplan dat begon met de verkoop van pizza’s uit het restaurant van zijn vader. Hij nam een ​​beetje van wat hij tijdens zijn verblijf in Rocky had geleerd, John, die zichzelf nu ‘Papa’ noemde, maakte het serveren van pizza’s met pepperoncini-pepers tot een handtekening waar zijn klanten decennia lang van gaan houden.

“John heeft altijd erkend hoeveel mensen van die opname van de paprika hielden, en sinds dag één, zorgde hij ervoor dat er ook een peper in elk van zijn pizzadozen zat,” zei Muldoon..

Dus elke keer als je die hemelse doos pizza opent en in de war raakt door het zien van nog een andere peper, kun je jezelf eraan herinneren dat Papa John eigenlijk gewoon een traditie volgt.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.