Deze jongens draaide het hacken Ikea keukens in een full-time baan

Jeppe Christensen en Michael Andersen zijn de eersten die toegeven dat ze het concept van Ikea-hacking niet uitvonden. Maar de mannen, aan het roer van het Deense designbureau Reform, hebben de taak misschien wel geperfectioneerd. De oplossing die ze bedachten in 2014 was deze: neem de koekjessnijkasten van Ikea – waarvan de scharnieren, dia’s en spaanplaatframes van dezelfde kwaliteit zijn als aangepaste kasten, benadrukt Andersen en maak ze opnieuw af. Geef ze nieuwe fronten, toe-trappen, werkbladen en handgrepen, allemaal ontworpen door een aantal van ‘s werelds meest vooraanstaande architecten voor een stukje van wat het normaal gesproken zou kosten.

KOOP NU: IKEA Sektion Base Cabinet, $ 203; Ikea.com

beeld

Chelsea Lupkin

Het idee werkte. Reform heeft nu acht keukenontwerpen (een onderschat plus: ze zijn allemaal gemakkelijker uit te spreken dan Ikea’s Ekestad en Tingsryd variëteiten), met meer aan de horizon. Er is het interne model Basis, dat, zoals de naam al aangeeft, het is waar het allemaal voor het bedrijf is begonnen. Het is het soort keuken dat ontwerpliefhebbers leuk vindt, met Scandinavische eenvoud – solide fronten met ronde, uitgesneden handvatten – en een vleugje jaren ’60 flair. Het succes ervan inspireerde Christensen en Andersen om een ​​beroep te doen op de grote namen die vandaag hun merk verankeren.

beeld

Met dank aan Hervorming

“We hebben een lijst gemaakt van de drie coolste ontwerpers waarmee we wilden werken en belden ze op, en ze hielden ervan,” zegt Andersen. De drie (BIG, Henning Larsen en Norm) creëerden originele kastfronten voor Reform, met unieke accenten zoals deurgrepen gemaakt van veiligheidsgordelmateriaal en houten panelen met een band in koper. Het was een prestatie voor een toenmalig ingenieur en econoom duo met weinig ervaring in de huisontwerpruimte om ze te beveiligen, maar sindsdien hebben nog meer experts zich aangemeld en heeft hervormingen groot succes gekend – genoeg om een ​​deel van zijn kleine Denemarken uit te roeien op basis van een team en hen te belasten met het openen van een showroom en kantoor in Brooklyn.

beeld

Met dank aan Hervorming

Amerika heeft het langzamer aangepakt dan de Europese klanten van het bedrijf, vooral omdat ze nog niet weten dat het bestaat. Reform heeft geen band met Ikea, maar veel Deense werknemers van de meubelgigant zijn ermee bekend; sommigen verwijzen zelfs naar hervormingen. In een van de winkels in Ikea in New York vertelde een vertegenwoordiger ons dat ze nog nooit van Reform gehoord hadden, maar ze wisten dat de populariteit van deze hackgerichte bedrijven toenam. Hervorming heeft de cijfers om te bewijzen dat: ze zijn op weg om dit jaar 1.000 keukens te verkopen, een stijging van 800 uit hun inauguratieronde.

beeld

Met dank aan Hervorming

De vergelijking tussen appels en appels van de standaard houten fronten van Ikea en de meest eenvoudige van Reform zijn ongeveer $ 70 tot $ 130. Het is dubbel, maar u betaalt waarschijnlijk de dubbele of drievoudige Hervormingsprijs voor elke andere aangepaste kast. En het is met dat feit, zegt Christensen, dat Reform op het lokken bij klanten vertrouwt: “We proberen een revolutie teweeg te brengen in de hele keukenindustrie en betaalbare ontwerpen aan de mensen te brengen.”

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.

Добавить комментарий

*

38 + = 47