Black Wedding Cakes zijn de chicste nieuwe trouwtrend

Na jaren van ingetogen, rustieke cakes, waar naakte randen en donzige ruches van botercreme werden tentoongesteld op elke bruiloft, begint een dramatische 180 te ontstaan: matzwart alles. Net als de decortrend die overal langzamerhand de keukens domineert, lijkt het alsof de zachte vrouwelijkheid en het traditionalisme van een geheel witte, uitgebreide taart verdwijnen van iets opvallends, eenvoudiger en humeuriger..

Wanneer Sweet Valley High ster Brittany Daniel trouwde eerder deze zomer met makelaar / advocaat Adam Touni, de door Banksy geïnspireerde donkere houtskool- en kopercake van het stel was een showstopper. Het was een gespannen contrast met de delicate, off-the-shoulder Trish Peng-jurk van de bruid, het zachte kaarslicht dat de kamer vult en het weelderige groen. En toch werkte het. Het haalde de kopertinten uit de geometrische lantaarns die overal hingen en kon zich tegen de ruige bakstenen muren beschermen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Ik zal deze dag voor altijd onthouden … # urbanchicwedding Wedding Planner @ charleybluebell | Ontwerp met bloemen @seedfloral | trouwlocatie @carondelethouse | Trouwjurk door @trishpeng | linnengoed door @latavolalinen | opladers en stoelen van @partypleasers | catering door @treslacatering | briefpapier door @minted | trouwfoto’s door @michaelsegalphoto | majeup and hair door @emmawillismakeup | Officiant @jamiegreenela | videograaf @custommadeproductions | choreograaf @ellyewell | @greencanvasca

Een bericht gedeeld door Brittany Daniel (@iambdaniel) op

Het was een onverwachte wending, maar voor bakker Kimberly Bailey van The Butter End was het perfect voor het stel – en het bewijs van een golf van mensen die meer bereid zijn zich los te maken van traditie en te gaan met toetjes die passen hun persoonlijkheid, zelfs als dit hun ouders zou doen huiveren.

“Wanneer ik iemand kan overtuigen om het te doen, ben ik er helemaal voor,” zei Bailey. “Ik denk dat de bruid en bruidegom er vaak aan denken, het is wanneer ze hun ouders meenemen naar de proeverij dat de moeder is zoals, ‘Je kunt geen zwarte bruidstaart hebben!’ Soms wordt hun instinct door de ouders onderdrukt. ‘

Zwart Wedding Cake

Michael Segal Photography

Bailey, die samen met Daniel en Touni aan het werk was, vraagt ​​tijdens haar consult gewoonlijk koppels naar hun interesses in kunst. Toen ze hoorde dat het duo de liefde deelde voor een banksy-afdruk van een meisje dat naar een ballon reikte – een beeld dat zo belangrijk was dat ze het op hun uitnodigingen plaatsten – besloten ze het ook in de taart te herhalen.

“Ze waren niet bang voor kleur, waar ik van hou,” legde Bailey uit. “Ze hadden een andere cake gezien die ik had gemaakt en die houtskool was met koper en bladeren, dus we dachten dat als we een hybride konden doen, dat geweldig zou zijn. We zouden de stencil van het meisje klein houden, dus het nam het niet over de hele cake. ”

Zwart Wedding Cakes

The Butter End

Geleidelijk gezien, ziet Bailey meer klanten naar donkerdere, meer dramatische desserts vragen. Elke week wordt ze op de hoogte gebracht van de populairste pin van haar cakery op Pinterest – en bijna elke keer is het een beeld van een soortgelijke slanke taart als Jimmy Iovine. (Aan het einde van zijn HBO-documentaire kun je de taart echt zien, De Defianters.)

“Het is een lange cake die zwart en afgestoft was met een nachtblauwe glans, daarna bedekt met zilveren dragees en suikerparels in verschillende maten,” zei Bailey. “Het is als een middernachtelijke hemel met een glans: wanneer mensen het zien, willen ze het helemaal, en ik ben altijd verrast, omdat het zo onverwacht is.”

Deze speld op Pinterest.

In tegenstelling tot de frillier, vrouwelijke cakes uit het verleden, hebben deze desserts allemaal te maken met eenvoud en gladheid. Het glazuur is zo gebeeldhouwd dat je een liniaal aan de randen van elke laag kunt houden.

“En dat doen we!” Bailey lachte. Ze krijgt zulke precieze lijnen van het bekleden van de cake in ganache, en bedekt die vervolgens in Choco Pan – een chocoladedeklaag die eruit ziet als fondant. “Zonder die vreselijke smaak die fondant heeft,” zei ze. Bailey gebruikt ook geen kleurstof, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een hapje en je hele mond zwart te kleuren. In plaats daarvan combineert ze maximaal 10 tinten Choco Pan om de juiste kleur te krijgen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Vergeet niet om je cake te verlichten! Deze visuele verrukking van @thebutterend had zoveel metalen details dat het zeker in het middelpunt stond. #cake #drycakeisdumb #pinspot #thebutterend #beverlyhills #partywithus #happenlosangeles

Een bericht gedeeld door Herick Serna (@happenlosangeles)

Bailey, die ook een cake met zwarte en gouden lagen heeft gemaakt Oerknaltheorie star Kaley Cuoco’s verjaardag, houdt dingen hedendaags – in plaats van goth of stodgy te laten zien – door te plakken op lange, busachtige lagen en eenvoudige, vaak metalen accenten toe te voegen, zoals Daniel en Touni’s koperblaadjes of zilveren draverées van Iovine.

Deze speld op Pinterest.

Hoewel deze dramatische taarten niet zo populair zijn als aquarel of meer traditionele ontwerpen, zijn de klanten van Bailey’s California niet de enige mensen die voor iets anders kiezen. Een Google-zoekopdracht voor ‘zwarte bruidstaarten’ levert 119.000.000 resultaten op.

Als deze opkomende trend de matzwarte keukentrend volgt, verwacht je de komende twee of drie jaar meer en meer te zien, terwijl de rente verder gaat dan de Hollywood-reeks en de westkust van de VS..

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.