Balsamieke middenweg van Lucini

Onlangs was ik op bezoek bij een vriend die de kost verdient als wijnschrijver. Hij is wat ik een expert zou noemen in vrijwel alle gebottelde dingen en bij gelegenheid is hij een beetje snobistisch over wijnen. Echter, op deze bepaalde dag was hij in de ban van een soort van smerigheid over hoe er een algemene overlast is in de wijnmarkt, en hoe absurd het was dat iemand meer dan vijftien dollar betaalde voor een fles wijn. Zijn punt, in de meest algemene zin, was dat wij consumenten gedupeerd zijn om te geloven dat we C-notes moeten plunderen voor een echt uitzonderlijke fles wijn … niet waar. De echte overwinning van de wijndrinker is om een ​​drinkbare, complexe en plezierige fles wijn te vinden voor tien dollar of minder.

Hetzelfde zou kunnen worden gezegd van balsamicoazijn, de premiumazijn die ooit voor de elite was gereserveerd. Balsamico azijn (of aceto balsamico) is niet zo eenvoudig te definiëren. Gedeeltelijk omdat “echte” balsamico (ook bekend als Aceto Balsamico Tradizionale) is minder azijn en meer een druivenreductie ouder dan twaalf jaar (en geprijsd op meer dan tien dollar per ounce). De meest voorkomende versie die we in de Verenigde Staten krijgen, is vaker relatief goedkope wijnazijn met karamelkleur eraan toegevoegd als een poging om het fijnere origineel na te bootsen. Er zit echter iets tussenin. Iets wat niet zo subliem is als het traditionele balsamico, maar niet zozeer een goedkope facsimile als de balsamico-azijn van handelskwaliteit.

beeld

Lucini Gran Riserva Balsamico is het midden tussen de twee. Gemaakt van met de hand geoogste Trebbiano-druiven afkomstig van een enkel landgoed in Modena, Italië, deze balsamico wordt gedurende tien jaar gerijpt op houten vaten (eiken, jeneverbes, kers, kastanje, enz.) En toont zijn leeftijd met flair. Hoewel het de diepte van smaak en viscositeit van de veel duurdere balsamico mist, is deze Lucini-interpretatie rijk aan kleur en levendig van smaak, met diepe kersen en druiven. Niet in de val gelopen te zoet of te scherp te zijn, deze azijn is gebalanceerd en genuanceerd met smaken die het beste naar voren brengen in pasta, fruit, uien en gebakken groenten. Probeer het op verse aardbeien en je zult er geen spijt van krijgen.

Dus er is weinig behoefte om de bank te verbreken met een fles high-end balsamico, als je van zoiets plezierigs en betaalbaars kunt genieten als dit.

Lucini Gran Riserva Balsamico is verkrijgbaar in flessen van 8,5 ounce ($ 10) en wordt verkocht bij Bristol Farms, Ralph’s, Food Emporium, Jewel en Safeway.

Добавить комментарий

*

52 − = 49