Als het geluid van mensen die op je kauwen Freaks Freak, moet je weten over Misophonia

Burgers. Soep. Chips. Gom. Ze staan ​​allemaal op de lijst met voedingsmiddelen die je niet kunt kauwen in de buurt van Mark Loughman. Als je elke keer dat je een luidruchtige slurp of een knarsende crunch hoort, uit je huid wilt kruipen, kun je waarschijnlijk.

beeld

Chelsea Lupkin

Omdat Loughman nog jong was, was hij bijzonder gevoelig voor geluiden – ironisch, aangezien hij opgroeide als muzikant en songwriter. Maar elk onschuldig geluid zou de in Engeland geboren, uit Los Angeles afkomstige muziekman kunnen triggeren. Dus deed hij wat een nieuwsgierige persoon die in de 21ste eeuw leeft, in dit soort situaties doet: hij googelde het. “In de tijd van internet is de informatie daar”, zegt hij. Een zelfdiagnose van misophonia volgde kort daarna.

beeld

Chelsea Lupkin

Artsen kijken vaak voorbij aan de obscure medische toestand, die Loughman definieert als een afkeer van bepaalde geluiden, soms met angst of obsessief-compulsieve stoornis. Loughman werd een van de vele patiënten die zich tot berichtenforums en online groepen wendden. Toen werd hij hun posterjongen.

Добавить комментарий

*

− 2 = 2