9 dingen die je nooit wist over de gigantische Turkije-poten van Disney

De jumbo kalkoenpoten van Disney zijn een van de populairste concessies in het park – precies daar met Mickey-vormige pretzels en appelsap “brouwt” uit Gaston’s Tavern. En als zodanig is er veel speculatie … zoals hoeveel ze wegen en wat voor soort vogel ze zijn werkelijk gemaakt van. We kwamen aan het werk en ontdekten negen gekke feiten over de gigantische snack.

Het is een relikwie uit de jaren ’80.

beeld

Disney

De gigantische kalkoenpoot – een shticky concessie die de Renaissance-feesten jarenlang hebben geduurd – dook eind jaren ’80 voor het eerst op in Disney World. Het werd oorspronkelijk alleen verkocht in een voedselwagen, in de buurt van Big Al’s in het Frontierland van Magic Kingdom.

Een kalkoenpoot wijst de schubben naar …

1,5 pond! De vuistregel van Thanksgiving is 1,25 pond kalkoen per persoon (goed voor het gewicht van de botten), dus terwijl de kalkoenpoten van Disney er kolossaal uitzien, is het serveren van vlees niet te groot.

Het vlees is niet bepaald een gezonde voeding.

beeld
Disney

Disney geeft geen specifieke voedingsinformatie prijs, maar een 2013 New York Times artikel vermeld dat de jumbo kalkoenpoten 720 calorieën en 36 gram vet bevatten. Maar er is een goede kans dat je genoeg in het park zult lopen om zoveel calorieën te verbranden.

De prijs is in de loop van de jaren gestegen.

Er waren eens slechts $ 9,49 … dan $ 11,79 … en nu $ 12,50.

Fanfare heeft geleid tot het been van Turkije alles.

beeld
Disney / Steven Miller

Disney World’s gepleisterde beelden van kalkoenpoten en grappige spreuken over hen allemaal op T-shirts en boksers, en op een gegeven moment hadden ze zelfs luchtverfrissers met been uit de been gemaakt. In het verleden heeft Main Street Confectionery kalkoenpoot Rice Krispie-traktaties opgeknapt.

Copycat-recepten zijn overal op internet verkrijgbaar.

Google het. Zoek ernaar op Pinterest. Je zult er honderden vinden.

De beenderverkoop van Turkije is INSANE.

Tussen alle zes Disney-parken in Noord-Amerika – de vier in Orlando en de twee in Anaheim – kopen mensen elk jaar meer dan twee miljoen benen.

Er ging een gerucht dat de kalkoenpoten geen kalkoen waren.

Fluistert dat de kalkoenpoten in werkelijkheid emu waren toen openbaar werd gemaakt Tangled acteur Zachary Levy verscheen op Conan. Op de show zei hij: “Ik heb vrienden die voor hebben gewerkt Disneyland, en ik had het erover dat de kalkoenpoten meer op ham leken dan op kalkoen, en ze zeiden: ‘Nou, ze zijn eigenlijk emu.’ Snopes heeft het gerucht verdreven, en dat geldt ook voor Disney.

De reden dat het naar ham smaakt …

Zijn de poten genezen in een zoutoplossing, wat meer typisch is voor ham dan kalkoen.

beeld
Con Poulos

BESTEL NU VOORAF Delish Cookbook, amazon.com