8 redenen waarom je Fireball nooit zou moeten drinken

Oh, vuurbal. Wat een gêne voor alcohol. De goedkope en stroperige kaneelmengeling is gemaakt voor newbie drinkers en Solo Cup college-feestjes en dat is voor zover het zou hebben gemaakt in de drank scene. Toch blijft het op de een of andere manier een populaire orde in landelijke bars. Maar dit is verkeerd. Zo compleet, droevig en volkomen verkeerd. Natuurlijk kan het zijn doel dienen in een grote batch Jell-O-opname, maar als het je favoriete drank is, dan moet je echt je prioriteiten bepalen. Omdat er meer dan genoeg redenen zijn om Fireball niet te drinken.

(Oké, maar deze zijn best cool …)

1. Het smaakt naar Red Hots gedrenkt in water.

Eigenlijk moet die grote rode kauwgom doordrenkt in plas. Alleen al de gedachte aan deze stroperige puinhoop is genoeg om je te laten kokhalzen en beginnen te dollen. En deze oma’s die het voor het eerst proberen, zijn het met me eens.

2. Vuurbal heeft de slechtste receptideeën met nog slechtere namen.

Elk drankje dat eindigt in “ballen” of “noten” blijft het best achter. Hetzelfde geldt voor de eye-roll-inducerende fragiele mannelijkheid van de ‘Man-mosa’. En laat me niet eens beginnen met het toevoegen van kaneel aan limonade. Barf.

beeld

Facebook / Vuurbal

3. Het wordt altijd besteld door de d-bags aan de bar.

Je weet wie ik het over heb: de bros met popped-kraag polo’s en boerenknopen, financieren jongens die je altijd snijden maar op de een of andere manier je onderrug raken terwijl je het doet, meisjesstudentenclub en eerstejaarsstudenten (met valse ID’s, uiteraard) Ze willen op een donderdagavond gepleisterd worden en de sapkoppen zullen opscheppen over hoeveel ze kunnen tillen.

beeld
tumblr / giphy

4. Sorry, maar het is “whisky” niet “whisky”.

De makers van Fireball, Sazerac, zijn gevestigd in Louisiana. Het is dus niet nodig om de Britse spelling van whisky te gebruiken. Volgens het merk bevat de drank Canadees Whisky. Onze vrienden in het noorden laten kennelijk de ‘e’ vallen, vandaar de spellingskeuze, maar we zijn niet verkocht.

5. Het is zwak als de hel.

Bij 66 bewijs, heeft Vuurbal 20 procent minder alcohol dan een echte whisky, die meestal klokt tussen 86 en 100 keer.

Bekijk deze waanzin…

6. Het leidt altijd tot vreselijke beslissingen.

Niemand bestelt een enkel shot Fireball omdat het goedkoop en zwak is en blijkbaar willen mensen zichzelf martelen. En dus, omdat het alleen maar te groot was, inspireert het belachelijk dronken gedrag – zoals plassen in het openbaar en beginnen met vechten met de uitsmijter. Haat het om je te breken, Vuurbal, maar geen goed verhaal is ooit begonnen met “Nou, we dronken Fireball …”

7. Het geeft je de ergste kater.

Suiker en specerijen en alles niet zo aardig. De ochtend na het drinken van dit smerige brouwsel zou genoeg moeten zijn om je voorgoed te stoppen.

8. Het bevatte een chemische stof die wordt gebruikt in antivries.

Een feit zo verontrustend voor Europeanen dat de verkoop van de ziekelijke zoete drank “tijdelijk werd stopgezet” in Noorwegen, Zweden en Finland, wat volgens Fireball “te wijten was aan een klein receptgerelateerd probleem met de naleving”. De chemische stof die onder vuur komt, is propyleenglycol, dat vermoedelijk de smaak verbetert door water te absorberen, is een iets minder giftige verbinding dan ethyleenglycol, dat tot voor kort het meest werd gebruikt in antivries. Volgens de FDA wordt propyleenglycol “over het algemeen als veilig erkend” wanneer het in levensmiddelen wordt gebruikt “op niveaus die de huidige goede productiepraktijken niet overschrijden”, maar desondanks haalde Fireball de chemische stof uit het recept..

Dit verhaal is bijgewerkt met informatie van Sazerac.

Volg Delish op Instagram.