8 dingen die u moet weten voordat u een corona drinkt

De wereld is mogelijk ingehaald door ambachtelijke bieren en meisjes die ‘gewoon een Stella willen’, maar laten we je eraan herinneren: de met limoen bedekte, duidelijke flesjes, wens-ik-was-op-een-strand Corona bestaat nog steeds, en het is net zo mild en nostalgisch als je je herinnert. Duim door je Facebook-foto’s in je college om je in de mindset te krijgen en lees deze acht leuke weetjes over het favoriete Mexicaanse bier van Amerika.

1. Je bent waarschijnlijk het verkeerde ding aan het noemen.

Het is volledig acceptabel (en 100 procent minder irritant) om een ​​Corona aan de bar te bestellen, maar de officiële naam van het bier is Corona Extra. Ga voor de volledige naam als je een beetje goed wilt zijn, extra jezelf.

2. Corona’s label is een kunstwerk.

corona

De gele cirkel in het midden geeft de ondergaande zon weer boven de blauwe oceaan – AKA de blauwe strook erachter. En de symboliek houdt hier niet op: de wezens die de kroon op de zon flankeren worden gryphons genoemd (ze hebben een leeuwenlichaam en een adelaarskop), en zijn de aangewezen bewakers van elke fles.

3. Mexicanen genoten van het bier lang voordat de Amerikanen het ooit hadden geproefd.

Grupo Modelo, het moederbedrijf van Corona, brouwde het bier voor het eerst als pils in 1925. Een paar decennia later was Corona de Mexicaans bier, en de Amerikanen merkten het op. Het werd echter pas in de jaren ’80 officieel naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

4. De statistieken van Corona zijn indrukwekkend.

De cijfers spreken voor zich, dus hier geldt: toen Corona Extra in 1981 door Mexico aan de VS werd voorgesteld, werd het het snelst groeiende bier in de geschiedenis van Amerika. Nu is het het bestverkopende geïmporteerde bier van het land en het op vijf na populairste bier in het algemeen. En dat zijn gewoon de reguliere dingen. De lichte variëteit is het nummer 1 geïmporteerde lightbier en het zesde best verkopende bier in zijn geheel.

5. Niemand weet waarom je een limoen bovenop legt.

beeld

Scott Olson

Het internet heeft duidelijk een redelijk aantal theorieën bedacht. Sommigen zeggen dat de wig aanvankelijk werd gebruikt om te voorkomen dat vliegen in de mond van de fles kruipen, terwijl anderen zeggen dat een slimme barman een weddenschap plaatste dat hij een trend kon starten om limoenen toe te voegen aan een Corona, en dat deze vast kwam te zitten. Nog een idee: de limoen bestrijdt de “skunky” -smaak die het bier krijgt als het wordt blootgesteld aan licht. Anderen zeggen dat het meest waarschijnlijke antwoord is dat het allemaal maar een marketingtruc is.

6. U zult Corona niet in Spanje vinden.

U krijgt alleen een Coronita in handen, dat is – nieuwsflits! – is hetzelfde. De legende gaat, een Spaanse wijnmaker had al het handelsmerk voor “Coronas” in het land, dus het biermerk moest creatief worden. (Corona verkoopt ook Coronitas in de Verenigde Staten, dat zijn kleinere, 7-ounce flessen, vaak gebruikt in Bulldog Margaritas.)

Bulldog Margaritas Beauty

Ethan Calabrese

7. 1987 was een slecht jaar voor het merk.

Twee kruideniers uit Nevada haalden hun hele voorraad Corona uit hun schappen toen ze hoorden dat Mexicaanse brouwerijarbeiders plassen in de bieren die naar de VS werden verkocht. Het bleek dat een lokale Heineken-distributeur het gerucht begon, maar het duurde jaren voordat Corona weer terugkwam zijn populariteit.

8. Het speelt een prominente rol in de ‘Fast & Furious’ filmfranchise.