7 voedingsmiddelen die u nooit zou moeten eten als u een platte maag wilt

beeld

Verban buikvet ten goede.

beeld

Getty Images
Rood vlees

Je hebt misschien hele goede bedoelingen om te proberen je eiwitinname te verhogen en je dieet laag te houden – koolhydraten, maar als je je eiwitten uit de verkeerde bronnen haalt, kan dit feitelijk averechts werken en buikvet veroorzaken. Probeer vast te houden aan magere eiwitten zoals vis, kip en kalkoen en blijf uit de buurt van vette stukken rood vlees.

Suiker

Suiker

Suiker heeft veel negatieve effecten op je lichaam, dus het is echt geen verrassing dat het ook is gekoppeld aan overtollig buikvet. Het is vanzelfsprekend moeilijk om suiker voor altijd te vermijden (je moet jezelf af en toe behandelen), maar probeer dagelijks het bedrag dat je consumeert te beperken en let op suiker op onverwachte plaatsen, zoals yoghurt, sappen en koffiedrankjes..

Bier

Alcohol

Hoewel rode wijn wel gezondheidsvoordelen heeft, worden calorieën uit alcohol helaas gedeeltelijk opgeslagen als buikvet, dus, net als alle goede dingen: matiging.

beeld

Verpakte voedingsmiddelen

Je weet waarschijnlijk dat verpakte, bewerkte voedingsmiddelen slecht voor je zijn vanwege de hoge hoeveelheden natrium en suiker die ze bevatten, maar er is nog een reden om ze te vermijden: ze bevatten vaak toegevoegde transvetten. Transvetten helpen de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verlengen, maar ze veroorzaken ook ontstekingen en overtollig buikvet.

gesneden white bread

Getty Images
Geraffineerde koolhydraten

Je hoeft geen koolhydraatarm te worden om gezond te zijn, maar je moet wel de juiste koolhydraten kiezen. Van geraffineerde koolhydraten met een lage vezel- en voedingswaarde is aangetoond dat ze buikvet verhogen, terwijl vezelrijke volle granen het echt kunnen verminderen..

beeld

Kaas

Er is geen grotere liefde dan onze liefde voor allerlei soorten kaas, maar omdat het verzadigd vet kan bevatten, kan te veel eten ervan zeker opduiken op de plek die je het minst wilt: je maag. Maar omdat een leven zonder kaas gewoon niet de moeite waard is om te leven, eet het dan met mate en compenseer de hunkering naar gezonde vetten in zalm, olie en walnoten..

Melk

Melk en zuivel

Of je nu lactose-intolerant bent of niet, naarmate we ouder worden, beginnen veel mensen problemen te krijgen met de vertering van de lactose in zuivelproducten, die dan onze spijsvertering kan verstoren, onze magen kan verergeren en chronisch gas en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Daarnaast kunnen volvette zuivelproducten ook leiden tot buikvet, wanneer ze te veel worden gegeten.