12 dingen die u moet weten voordat u met Whole30 begint

Tenzij je van het net leeft (in welk geval, hoe lees je dit ?!), heb je waarschijnlijk al wel gehoord van Whole30. Het 30-daagse voedingsprogramma belooft je systeem te resetten door suiker, granen, zuivelproducten, peulvruchten en alcohol te verwijderen. Hier is alles wat u moet weten voordat u afscheid neemt van de goede dingen.

1. WHOLE30 IS EEN RELATIEF NIEUW GEZOND ETENEND PROGRAMMA.

Dallas en Melissa Hartwig (een voormalig echtgenotenduo met een gecombineerde achtergrond in sportvoeding, anatomie en fysiotherapie) hebben het programma in 2009 opgericht. Maar het begon pas echt een paar jaar geleden toen ze een boek uitbrengen, The Whole30: de 30-daagse gids voor totale gezondheid en voedselvrijheid.

2. HET IS GEEN DIEET; HET IS EEN LEVENSSTIJL.

Laat je blik rollen en overweeg dan dit: The Hartwigs beweren dat diëten gaan over tijdelijke beperking en gewichtsverlies. (Eet alleen bananen voor een week en verliest vijf pond!) Whole30 is daarentegen bedoeld om u te leren hoe uw lichaam reageert op wat u eet en de manier waarop u denkt over voedsel voor de lange termijn te veranderen.

3. WHOLE30 IS GEBASEERD OP TAAIE LIEFDE.

De bekendste regel in het boek van het programma is: “Het is niet moeilijk.” Durf ons niet te vertellen dat dit moeilijk is. “Het stoppen met heroïne is moeilijk.” Het verslaan van kanker is moeilijk. “Je koffie drinken zwart. Is. Niet. Moeilijk. Je hebt gewonnen ik krijg geen verwennerij en je zult geen sympathie krijgen voor je ‘worstelingen’. “

beeld

Jennifer Farley – SavorySimple.net

4. ER IS EEN VERSCHIL TUSSEN WHOLE30 EN PALEO.

Veel mensen houden ervan deze maaltijdplannen samen te klonteren, maar het zijn eigenlijk twee verschillende beesten. Whole30 is een kortetermijnreset bedoeld om een ​​gezondere levensstijl te bevorderen, terwijl Paleo dat alleen is – een gezondere levensstijl. Beide richten zich op het consumeren van hele, “schone” voedingsmiddelen, maar Whole30 elimineert ook alle toegevoegde suikers. Breng het terug naar de wiskundelessen op de basisschool om het verschil te begrijpen: elk vierkant is een rechthoek maar niet elke rechthoek is een vierkant – net zoals alle Whole30-recepten Paleo zijn maar niet alle Paleo-recepten de Whole30-richtlijnen volgen.

5. U KUNT HET BOEK NIET KOPEN – OF ZELOOS LEZEN.

Als u een grondige kennis van de ideologie van de oprichters wilt, moet u hun boek krijgen. Als het enige waar je om geeft, is wat je wel en niet kunt eten, bespaar dan de $ 17 en ga naar de website voor de lijst, plus maaltijdsjablonen en gidsen voor boodschappen doen en uit eten gaan.

6. TEAMWERK MAAKT DE DROOMWERKZAAMHEDEN.

Omdat de oprichters je niet zullen vertroetelen, zoek een buddy die dat wel zal doen. Je kunt recepten uitwisselen, advies geven en elkaar aanspreken als die reep chocola gewoon. Niet. Hou op. Staring. Op. U.

7. MAALTIJDPLANNING IS UW BESTE VRIEND.

Hanger is wat ervoor zorgt dat je een milkshake en friet koopt voor de lunch in plaats van de tijd te nemen om een ​​gezonde salade te bereiden. Dat is waarom Whole30-deelnemers zweren bij maaltijdplanning en voorbereiding voor de week. Als u groenten in de koelkast of salade hebt voorgeknipt in een pot die u op weg naar buiten kunt pakken, bent u niet zo verleidelijk om te reiken naar handig, slecht voedsel.

Cobb Salad In A Jar

Jonathan Boulton

8. HET KRIJGT SLECHTS VOORDAT HET BETER WORDT.

Op de tweede of derde dag van het programma melden veel mensen hoofdpijn, vermoeidheid en andere ontwenningsverschijnselen, omdat je in essentie je lichaam hebt ontdaan van alle waardeloze ingrediënten die het gewend is om te functioneren op … zoals pizza en koekjes. U kunt zelfs wat opgeblazen gevoel ervaren. Maar dit is een goede zaak – je lichaam is aan het veranderen! – en eindigt meestal op dag 12.

9. U KRIJGT EEN MAGISCH VERLOSSING VAN ENERGIE HALFWAY THROUGH.

Het heet Tiger Blood en het verwijst naar een veronderstelde piek in energie vanaf dag 16 tot en met dag 27. Een kleine groep mensen zegt dat het lijkt alsof een schakelaar wordt omgedraaid, terwijl de meeste anderen zeggen dat je je geleidelijk aan meer op je gemak zult voelen met je nieuwe levensstijl: je wordt gemakkelijker wakker, je onbedwingbare trek zal verminderen en je zult je beter kunnen concentreren.

10. GESLACHT MET JE BROEK AAN IS NIET HEEL LEUK.

Eh, wat? Dit is de afspraak: op Whole30 mag niets met toegevoegde suiker, zoals muffins of cake, worden gegeten, maar je mag ook geen aangepaste versies van die voedingsmiddelen eten. Het eten ervan is wat de Hartwigs aanduiden als SWYPO, of seks met je broek aan. Je probeert je favoriete traktatie te dupliceren, maar het laat je gewoon ontevreden achter en je snakt naar het echte leven, nog meer dan voorheen. Aka, gezonde, suikervrije brownies = droge humping.

11. JE KUNT ETEN.

Op de Whole30-website staat een spiekbriefje met suggesties voor manieren om die irritante, gezondheidsbewuste vragen te formuleren, maar brunch is waarschijnlijk het gemakkelijkst om goedgekeurde menu-items te vinden. Veggie gevulde omeletten en zelfs wat spek (ja, BACON!), Zijn toegestaan. Zorg ervoor dat de chef-koks niet stiekken in verboden ingrediënten, zoals boter, suiker of melk.

beeld

12. ER ZIJN ANDERE VOORDELEN NAAST UW PANTS FITTING BETER.

Maak je huid, haar en nagels klaar om ah-mazing te bekijken.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

91 − = 88