11 dingen die je niet weet over Nutella

Of je het nu leuk vindt of denkt dat het helemaal overschat is, je kunt niet ontkennen dat Nutella wereldwijd een cult-achtige volgeling heeft ontwikkeld. Het is een traktatie waar mensen graag overheen grommen, dus beschouw deze minder bekende feiten als je perfecte ijsbreker de volgende keer dat je op een etentje bent – of erger nog, netwerken – en je gesprek begint te fizzelen in langdurige klaagzangen over het weer (* snurken*).

1. Het is niet uitgesproken ‘Nut-ella.’

Mensen hebben lang gedebatteerd over het uitspreken van het woord, maar de officiële website van Nutella zet dit argument uit: het is zo new-tell-uh.

Nutella Celebrates 50 Years

Een man bereidt Nutella toast voor het 50-jarig jubileumfeest van het merk in mei vorig jaar in Italië.
Giuseppe Cacace

2. “Intelligent Housewives” Made Nutella on Toast Een acceptabel ontbijt.

Een “verspreidingsfeest” werd gelanceerd in Italië in de jaren 1950, met Nutella op de markt gebracht in de richting van “intelligente huisvrouwen” die de “hoge energiewaarde” van de spread op prijs stellen (lees: een pot met een inhoud van 5.100 calorieën meer dan genoeg calorieën). een goedkope manier om een ​​gezin ‘s morgens te voeden), volgens Nutella World, een nieuw boek over de erfenis van het product. Tijdens de marketingcampagne brachten kinderen een sneetje brood naar hun plaatselijke melkboer of bakker en sliepen ze het brood met Nutella voor 5 lira – eigenlijk, centen.

3. Het is zo onweerstaanbaar dat een man er een speciaal slot voor heeft ontwikkeld.

Als IDGAF-afkorting voor I Do not Give Away Food, niet dat anders, minder smakelijk acroniem – is eigenlijk je mantra voor het leven, je hebt dit speciale slot nodig om je Nutella te beschermen tegen die snode, kleverige vingers die je kamergenoten noemt. Daniel Schobloch vond het eerst als een grap, vertelde hij De lokale, maar hij neemt nu preorders op Ebay Germany.

Nutella Lock

Ebay / borkenkaefermoebel

4. Het is gedeeltelijk verantwoordelijk voor een imperium van $ 23,4 miljard.

Maria Franca Fissolo en haar familie hebben de Ferrero Group-makers van Ferrero Rocher, Kinder Chocolates en, ja, Nutella, die hun nettowaarde op meer dan $ 20 miljard zetten, ze landen op de nummer 32-plek op Forbes ‘lijst van de 500 Rijkste mensen in de wereld.

5. Cocoa Rantsoenering tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde tot de oprichting van Nutella.

Patissier Pietro Ferrero voegde hazelnoten toe aan chocolade om zijn voorraad uit te rekken, volgens Nutella.

Nutella Bottle Shape

Jennifer Roper

6. De Shapely-fles is een sleutel tot het succes van Nutella.

Toen de drukte rondom Nutella begon op te bouwen, wist het Ferrero-bedrijf dat er copycats op de markt kwamen, dus planden ze manieren om ervoor te zorgen dat het merk zou opvallen tussen de massa. De plastic fles die je vandaag kent, de “Pelikan”, omdat hij eruit ziet als een grote inktpot, is gekozen omdat een grote opening het gemakkelijk maakt om de vulling met een mes of lepel eruit te scheppen en er niet uitziet als je gemiddelde cilindrische blikje., Nutella World staten.

Nutella

allison.hare / Flickr

7. Er zijn 97 hazelnoten in elke pot.

Dat is per pot van 750 gram, om specifiek te zijn. Ferrero gebruikt meer hazelnoten dan welk ander bedrijf ter wereld, en alleen al koopt het elk jaar 25 procent van de wereldwijde productie van de noot, meldt de BBC.

8. Gefrituurde Nutella is een ding.

Je kunt een batch bestellen op de Colorado of Oregon State Fairs, of bekijk deze YouTube-tutorial en maak er zelf een. Je slagaders mogen je niet bedanken, maar je smaakpapillen wel.