11 beroemde voedselmascottes en hun verhalen

beeld

Met dank aan Kraft
Mascottes voor eten zijn enkele van de meest herkenbare afbeeldingen in advertenties. Leer het echte verhaal achter deze beroemde gezichten, van Ronald McDonald en de Kool-Aid Man tot de Trix Rabbit. Test je trivia-vaardigheden met onze verpakte-food mascottequiz!

beeld

Met dank aan Kraft
Kool-Aid Man

Merk: Instantfrisdrank

Print Advertising Debut: 1954

Deze ijskoude, glimlachende kruik heeft sinds 1954 met Kool-Aid de dorst lessen. Maar het duurde tot 1956 tot hij armen en benen kreeg en tot 1975 officieel de ‘Kool-Aid Man’ worden genoemd. Een plek met de Kool-Aid Man was inbegrepen Advertising Age‘s overzicht van de beste commercials in 1975. In 2006 werd Kool-Aid Man verkozen tot Favorite Icon tijdens de Advertising Week. Door de jaren heen heeft deze getalenteerde pitcher-about-town gesurfd, jet-skiied, gitaar gespeeld en een ster gespeeld in zijn eigen stripreeks en een computerspel.

Leuk weetje: In 2000 werd de Kool-Aid Man geëerd met een voetafdrukceremonie in Mann’s Chinese Theater in Hollywood – hij draagt ​​maat 15XL.

beeld

Met dank aan McDonald’s
Ronald McDonald

Merk: McDonald’s

TV Commercial Debut: 1966

Met zijn vlammend rood haar en merkwaardige rode en gele outfits is Ronald McDonald tot nu toe een van de meest iconische voedselmascots. Clownerie met hamburgers is altijd een van zijn belangrijkste hobby’s geweest, maar sinds 1974 staat Ronald ook bekend om zijn inspirerende liefdadigheidsactie voor Ronald McDonald House Charities®, dat kritisch zieke kinderen en hun gezinnen helpt..

Leuk weetje: Naast het spelen van Bozo the Clown, oude NBC en Vandaag Weerman tonen, Willard Scott, was de eerste persoon die Ronald McDonald live op televisie uitvoerde. In de reclamespots van 1963 droeg hij een kartonnen beker op zijn neus en een kartonnen hoed voor het uitvoeren van een dienblad met een hamburger, frites en milkshake..

beeld

Met dank aan Kellogg’s
Snap! Knetteren! Knal!

Merk: Rice Krispies

Jaar ingevoerd: 1933

Als eerbetoon aan het kenmerkende geluid dat uit een kom met Rice Krispies-granen komt zodra het in melk is gedoopt, introduceerde Kellogg’s de eerste voedselmascots: Snap! Knetteren! Knal! Deze kleine kabouters verschenen voor het eerst in gedrukte advertenties in de vroege jaren 1930 en werden armaturen op de doos granen in 1939. Hoewel ze het best bekend staan ​​als een onafscheidelijk trio, is de beste manier om onderscheid te maken tussen hen door de hoeden die ze dragen. Snap! draagt ​​altijd een bakkershoed; Knetteren! trekt een rode of gestreepte kouskap aan; en Pop! geeft de voorkeur aan een onstuimige militaire hoed.

Leuk weetje: Het drietal heeft verschillende namen in verschillende landen. In Finland worden ze Pok’s genoemd! Riks! Raks !; in Mexico staan ​​ze bekend als Pim! Pum! Pam !; en in Duitsland zijn hun namen Knisper! Knasper! Knusper!

beeld

Met dank aan Kraft
Mr. Peanut

Merk: bloembakken

Jaar ingevoerd: 1916

Dankzij de verbeeldingskracht en artistieke bekwaamheid van schooljongen Antonio Gentile, die een schets voorlegde aan de merk-icoon wedstrijd van Planters, werd Mr. Peanut de officiële mascotte van het bedrijf. In 1937 verscheen Mr. Peanut op zijn eerste billboard op het Time Square in New York City. Tegen de jaren vijftig speelde hij in tv-commercials. In 1997 trad hij op tijdens de Macy’s Thanksgiving Day Parade en in 2004 verdiende hij zijn hoogste onderscheiding: een ster op de Advertising Walk of Fame van Madison Avenue.

Leuk weetje: Volgens de Facebook-pagina van Mr. Peanut is deze hoge hoed en monocle-dragende aardnoot 1,87 centimeter lang en weegt 1,48 ounce. Hij is een Maagd die ervan geniet om in de hoofdrollen te staan ​​en zijn eigen stunts voor films te doen, maar ook om te trainen voor boomatalonen, overpeinzing en probleemoplossing.

beeld

Met dank aan General Mills
Trix Rabbit

Merk: Trix

Jaar ingevoerd: 1957

Slechts drie jaar nadat Trix boodschappenplanken had geraakt, begon het Trix-konijn zijn levenslange zoektocht om te genieten van een kom vol fruitige ontbijtgranen. In zijn woorden kan hij gewoon niet weerstaan ​​aan die fruitige smaken van frambozenrood, citroen citroen, oranjerood, wildberry blauw, paars grapefruit en watermeloen. Helaas troffen zijn tricks altijd hetzelfde refrein: “Silly Rabbit, Trix zijn voor kinderen.”

Leuk weetje: Na box-top-stemcampagnes in 1976 en 1980 werd het Trix-konijn uiteindelijk beloond met een voorproefje van de verboden vrucht.

beeld

Met dank aan General Mills
Jolly Green Giant

Merk: Green Giant

Jaar ingevoerd: 1925

Met zijn toga-achtige outfit van bladeren, groene huid en indrukwekkende gestalte is het moeilijk om de Jolly Green Giant te missen, die een mascotte was voor het in Green Giant ingeblikte groentebedrijf sinds het Green Giant heette. Bekend om zijn groenten in zijn vallei, was de Green Giant zo populair dat de Minnesota Valley Canning Company de naam veranderde in zijn.

Leuk weetje: Een 55-voet standbeeld van de reus staat in Blue Earth, MN, de geboorteplaats van deze geliefde groene kolos.

beeld

Met dank aan Kellogg’s
Tony the Tiger

Merk: Bevroren sneeuwvlokken

Year of His First Roar: 1952

De oorspronkelijke spokestiger, Tony, wordt door bewonderaars beschouwd als vriendelijk, sympathiek, getalenteerd en opschepperig en wordt beschreven als hebbende een “oubollig” gevoel voor humor (har har). Een uit vier pagina’s bestaande kleuradvertentie Leven tijdschrift in 1953 gecementeerd zijn status als top tijger. Tot hij in 2005 overleed, voerde Thurl Ravenscroft Tony’s stem uit, inclusief zijn kenmerkende slogan: “They’re GR-R-REAT!”

Leuk weetje: Tony was tegen drie andere kandidaten voor woordvoerder in 1952 – Katy de Kangaroo, Elmo de Olifant en Newt de Gnu – maar zijn tigerness werd uitgeroepen tot populairste.

beeld

Met dank aan General Mills
Poppin ‘Fresh Pillsbury Doughboy

Merk: Pillsbury

TV Commercial Debut: 1965

Voor degenen die niet bekend zijn met deze beroemde vriend van de halve maan, wordt Poppin ‘Fresh beschreven als een kort, mollig karakter, de kleur van ongebakken deeg met onweerstaanbare felblauwe ogen, een lachend gezicht en een wereldberoemd giechelen. Hoewel hij oorspronkelijk was gemaakt als een reclamevoertuig voor gekoeld deeg, werd de Doughboy dankzij zijn populariteit het gezicht van alle Pillsbury-merkproducten. Binnen drie jaar na zijn debuut herkende 87% van de consumenten hem bij naam!

Leuk weetje: Poppin ‘Fresh is verschenen in commercials met enkele aanbiddelijke menselijke beroemdheden, waaronder Maureen McCormick (alias Marsha Brady) en Drew Barrymore.

beeld

Met dank aan Kellogg’s
Toucan Sam

Merk: Froot-lussen

Cereal Box-debuut: 1963

De beroemde grote oranje-rood-roze-en-zwarte snavel van Toucan Sam heeft hem geholpen zijn favoriete graansoort met fruitsmaak uit 1963 op te snuiven. Zoals het gezegde luidt, volgt deze tropische papegaai zijn neus … hij weet altijd waar hij moet zijn een goed smakend ontbijt. Toucan Sam woont in een geanimeerde jungle, waar hij een scala aan mensachtige personages naar zijn favoriete eten leidt.

Leuk weetje: Sinds 1994 deelt Toucan Sam commerciële optredens met zijn neven, die hem helpen om gemene vijanden zoals de gekke wetenschapper Dr. Peacock, Blackbeak de piraat en de Greedy Witch Doctor te slim af te zijn..

beeld

Met dank aan General Mills
Helpende hand

Merk: Hamburger Helper

Jaar ingevoerd: 1977

Altijd eentje om drukke moeders te helpen bij hun diner-dilemma’s, de Helping Hand werd geïntroduceerd als onderdeel van een reclamecampagne genaamd “When You Need a Help Hand.” Deze viercijferige lefty toonde moeders dat gemalen rundvlees (en later tonijn en kip) in combinatie met in dozen verpakte pasta en vooraf afgemaaide kruidenpakketten een heerlijk diner maken in een haast.

Leuk weetje: De helpende hand is niet verlegen om in kostuum te verschijnen. Hij droeg westerse cowboykleding om Chili Macaroni voor te stellen; een sombrero voor Cheesy Taco Bake aangetrokken; belichaamde een Venetiaanse gondelier voor het helpen van de hand Pasta; speelde een dienblad-toting Italiaanse kelner voor Zestere en Kaasachtig Italiaans; en nestelde zich in een zwarte Russische bontmuts voor de Creamy Sauce Beef Stroganoff-mix.

beeld

Met dank aan Kellogg’s
Dig ‘Em

Merk: Honey Smacks

Jaar ingevoerd: 1972

Liefdevol aangeduid als de kleine kikker met de grote stem, Dig ‘Em the frog werd geïntroduceerd op Honey Smacks-verpakkingen in 1972. Deze liefhebber van gezoete gepofte tarwe volgde een lange reeks spokescharacters, waaronder Cliffy the Clown, Smaxey the Seal en de Smackin ‘Bandit. Dig ‘Em wordt beschreven als een vriendelijke grappenmaker die graag trucjes speelt, vooral op volwassenen.

Leuk weetje: In 1986, Kellogg’s gepensioneerde Dig ‘Em van Honey Smacks-verpakkingen, maar consumentenkreten leidden tot zijn triomfantelijke terugkeer een jaar later.

Добавить комментарий

*

+ 73 = 77