10 dingen die u moet weten voordat u ooit Whiskey weer drinkt

De juiste spelling is afhankelijk van wie je het vraagt.

Je zult zien dat whisky zowel met als zonder een “e” wordt gespeld, en het komt neer op het land van herkomst van de drank. Traditioneel hebben Schotland en Canada de “whisky” -spelling gebruikt, terwijl Ierland de extra “e” heeft toegevoegd – iets wat Amerika heeft opgepikt. Hier is een eenvoudige truc om te onthouden: landen met een “e” in hun naam – Ierland, Amerika – hebben de neiging de brief toe te voegen; landen zonder het – Schotland, Japan, Canada – laat het weg.

Veel alcohol valt onder de paraplu van whisky.

beeld

Plain ol ‘whisky wordt gedefinieerd als een gedestilleerde alcohol gemaakt van gefermenteerde graanmest, zoals maïs, gerst, tarwe en rogge. Het heeft verschillende namen gekregen, afhankelijk van welke granen worden gebruikt en waar de alcohol wordt geproduceerd. Dit zijn de drie grote waarvan je hebt gehoord en de wettelijke vereisten waaraan ze moeten voldoen.

Bourbon moet worden geproduceerd in de Verenigde Staten en bevatten een graanmengsel van ten minste 51 procent. Het moet worden gerijpt in nieuwe, verkoolde eikenhouten containers.

Rogge is een andere in Amerika gemaakte geest, en zoals de naam al doet vermoeden, moet deze 51 procent of meer roggekorrel bevatten. Het moet in eiken vaten worden gerijpt en het is bekend dat het kruidiger is dan andere whisky’s.

Scotch is een product van Schotland en moet daar zowel worden gedestilleerd als gebotteld. Het is vereist om in eiken vaten te rijpen gedurende niet minder dan drie jaar.

Eén soort whisky was tot 2010 illegaal.

Moonshine is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van het zuiden en toen de belastingen erop stegen, nam ook de illegale productie toe. Je kent het waarschijnlijk vanwege zijn reputatie als ‘witte bliksem’, een heldere, unaged whisky met een superhoog alcoholgehalte dat thuis wordt gemaakt en in glazen potten wordt gebotteld. In 2010 begonnen provincies in de regio het te legaliseren. En nu produceren ze het zelfs in gekke smaken zoals pompoentaart.

Het kan eeuwig duren.

beeld

Facebook / Fireball Whisky

Volgens de meester-distilleerder van Jameson kunnen ongeopende flessen die uit direct zonlicht worden gehouden in theorie voor altijd blijven bestaan. De zon maakt alcohol niet ondrinkbaar, maar het kan de smaak beïnvloeden.

Als je geen water toevoegt aan whisky, mis je.

Een studie die dit jaar uitkwam, concludeerde dat het toevoegen van water aan whisky de smaak beter zou moeten maken. De theorie is dat wanneer je H2O toevoegt, de moleculen die verantwoordelijk zijn voor whisky’s smaak en geur aan de oppervlakte komen, zodat je bij elke slok een goede smaak en smaak krijgt.

Drinken is leuk, maar je moet ook whiskey eten.

Het is bekend onder chefs dat alcoholachtig zout de unieke smaken van een gerecht naar voren kan brengen. (Het kookt af, dus je krijgt geen buzz.) We hebben een heleboel recepten om te proberen, of je kunt de vruchten kopen van de arbeid van iemand anders. Onze favoriet: augurken gepekeld in whisky.

KOOP NU: Whisky Sour Pickles van Brooklyn Brine, $ 13; Amazon.com.

Het is naar de maan gestuurd.

In 2011 stuurde een Schotse distilleerderij een fiool naar het International Space Station (ISS) om te zien of het in de ruimte anders zou verouderen. Dat deed het, langzamer. Toen, vier jaar later, om niet achter te blijven, stuurde Japan zes monsters naar het ISS. Ze hebben de resultaten van hun experiment nog steeds niet gepubliceerd.

Whiskey is ‘s werelds populairste cocktail.

beeld

Cyrus McCrimmon

Volgens een onderzoek van ‘s werelds beste bars door Drinks International, blijft de ouderwetse favoriet voor iedereen. Het wordt meestal gemaakt met bourbon, Angostura-bitters en suiker. De Manhattan, whiskey sour en Sazerac – allemaal gemaakt met soorten whisky – haalden de top 10 ook.

Jack Daniel’s regeert oppermachtig.

Het merk staat bekend om zijn Tennessee Whisky, een type gemaakt in Tennessee dat voor ten minste 51 procent uit maïs bestaat, terwijl de rest van de puree bestaat uit rogge, gerst en tarwe. In 2016 verkocht Jack 12,49 miljoen zaken, wat neerkomt op meer dan een gerapporteerde verkoop van $ 230 miljoen. Dat maakt het de bestseller, boven Fireball en Jameson.

Vuurbol is verre van de vreemdste smaak.

De kaneel-y-fles is misschien de meest bekende, maar whisky-makers laten wodka niet alle lol hebben. Pie-geïnspireerde tippels zijn populair, zoals deze Pumpkin Pie-maneschijn, en een drietal whisky’s met een smaak van appel, kers en pecannotaart. Dan is er het fruitige spul: zoute watermeloenwhisky en een geroosterde op ananas gearomatiseerde. En tot slot, gewoon goede kopkrassen, inclusief gezouten karamel en chocolade.

PIN HET VOOR LATER:

beeld

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.