Waarom je gekoelde kip moet kopen

De volgende keer dat u boodschappen doet en een vogel met het label ‘met lucht gekoelde kip’ ziet, wilt u misschien iets opmerken. Van het proces wordt gezegd dat het kippen smaakvoller maakt en minder vatbaar is voor door voedsel overgedragen ziekten, zoals salmonella, en kipverwerkers beginnen te vangen.

Hoewel het proces van luchtkoeling al tientallen jaren gemeengoed is in het Verenigd Koninkrijk, begint het vaker in de Verenigde Staten te worden gebruikt, zegt Whole Foods. Ten eerste, dit is wat het betekent: om aan de USDA-normen te voldoen, moet pluimvee worden gekoeld tot onder 40 ° F binnen vier uur nadat het is gedood. Om dit te doen, worden de kippen meestal gekoeld met water, wat betekent dat ze worden ondergedompeld in ijskoud water. Dit koelt ze snel af, maar betekent ook dat overtollig water in hun huid sijpelt, waardoor de natuurlijke sappen van de vogel worden verdronken.

Met luchtkoeling verplaatsen vogels zich echter door kamers met temperatuurregeling, waar gezuiverde lucht maximaal drie uur lang op hen wordt gestraald, legt Whole Foods uit. Tijdens dit proces verliezen de kippen eigenlijk een beetje water, wat op zijn beurt zorgt voor krokantere en meer smaakvolle geroosterde kippen.

Afgezien van de smaak, luchtgekoelde kip heeft minder risico op kruisbesmetting, omdat de vogels niet allemaal in één vat met water drijven. Het vermindert ook het watergebruik, waardoor het een betere keuze voor het milieu is. Aangezien het afkoelen langer duurt, hebben kippen die op deze manier worden verwerkt meestal een hoger prijskaartje; u krijgt echter meer en betere kwaliteit kip.

Veel grote supermarkten hebben luchtgekoelde kip, waaronder Whole Foods, Costco en Publix. En als het niet als luchtgekoeld wordt aangeduid, kunt u er gerust van uitgaan dat het water gekoeld is.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.

h / t De Kitchn