Waarom Giada De Laurentiis bijna een jaar lang niet meer tegen Bobby Flay praatte

Giada De Laurentiis en Bobby Flay zijn nu vriendelijke collega’s die de show samenstellen Food Network Star. Maar terug in hun vroege Food Network-dagen, konden de twee sterrenchefs absoluut niet opschieten, Mensen rapporten. Tijdens een interview op de podcast Beyond the Plate zei De Laurentiis dat, hoewel ze nu vrienden met Flay is, hun vriendschap bijna nooit van de grond kwam vanwege Iron Chef.

Ze werkten samen aan een aflevering van Ijzeren baas, en geconfronteerd tegen Rachael Ray en Mario Batali. Flay en De Laurentiis verloren uiteindelijk, en hoewel De Laurentiis was verwoest, was Flay daar niet zo druk om. “We verloren, en hij vond het grappig, hij vond het geen groot probleem dat we verloren,” zei De Laurentiis.

En dat ging niet goed met haar, en vanwege de houding van Flay, gaf ze hem bijna een jaar de stille behandeling. Dit is wat ze zei:

‘Ik heb acht maanden niet met hem gepraat. Acht maanden! Niets. Stilte. Omdat ik dacht, weet je, ik heb dit heel serieus genomen. Het was een erg grote show, vooral in die tijd. En ik heb gekookt, ik ben naar de culinaire school gegaan, ik heb helemaal alleen aan mijn eigen gerecht gewerkt, en ik had het gevoel alsof hij het maar half bewaarde. Het kon hem niet veel schelen, het was gewoon tv. Ik heb het heel serieus genomen. Ik denk dat Rachael het heel serieus heeft genomen. En ik was echt teleurgesteld. En ik denk dat ik meer dan het verlies, waar ik erg overstuur van was, van streek was dat het hem niet leek te schelen. Het leek hem niet te dwarsbomen dat we verloren. Hij zei niet: ‘Hé, het spijt me dat we verloren zijn’, of ‘Hé, we doen het nog een keer. Niets! Hij is net als, en hij liep weg. En ik dacht: je bent een eikel en ik wil nooit meer bij je in de buurt zijn. ‘

Maar hun vete duurde niet. “Nu zijn we natuurlijk de beste maatjes en houden we ons bezig,” zei De Laurentiis. “Hij neemt sommige dingen, zoals zijn vriendschap en zijn familie, heel serieus, maar hij neemt andere dingen zoals tv een beetje minder serieus.” En ze zei dat hij haar het advies gaf om alleen op je werk te focussen en niet te veel op te focussen publieke perceptie, en dat is een les die ze ter harte neemt.

Volg Delish op Instagram.