Waarom doelwit trok deze hele lijn van voedsel uit de schappen

Onder verwijzing naar de bezorgdheid over de voedselveiligheid, heeft Target aangekondigd dat het alle producten die door Hampton Creek zijn gemaakt, zal gaan verwijderen uit zijn winkels. Zoals je misschien al weet, is Hampton Creek de maker achter de lijn van ‘Just’-producten, waaronder pantry-nietjes zoals mayonaise en saladedressing en gekoelde items zoals kant-en-klare koekjesdeeg.

In een onlangs uitgebrachte verklaring van de winkelier verklaarde een woordvoerder van Target dat “in afwachting van een volledige beoordeling, Target een marktterugtrekking van producten van Hampton Creek is gestart, die worden verwijderd uit Target-winkels en Target.com.”

Bekijk dit bericht op Instagram

Maak kennis met Just Caesar op een @Target bij u in de buurt. http://ju.st/CaesarAtTarget

Een bericht gedeeld door JUST (@justforall) op

Maar waarom? Sommige van de beschuldigingen tegen Hampton Creek zijn algemene bezorgdheid over de voedselveiligheid, zoals het testen op salmonella en listeria. Andere rapporten suggereren manipulatie en vervalsing van producten (bijvoorbeeld het onjuist labelen van producten als niet-GGO’s), aldus de woordvoerder van Target. Geen van de beschuldigingen is echter bevestigd en niemand is ziek geworden, meldt Bloomberg.

Hampton Creek is een vijfjarig start-up bedrijf gevestigd in San Francisco, Californië, dat zich richt op het maken van voedsel met behulp van duurzame en gezonde planten. De mayo en andere items zijn te vinden in de schappen in plaatsen zoals Whole Foods en Walmart, die geen van beide producten uit de schappen hebben gehaald.

Bekijk dit bericht op Instagram

Zie er goed uit, voel je goed. Vind jouw favoriet #JustCookies en #JustCookie in ons merk Spankin ‘nieuwe verpakking in een winkel bij jou in de buurt.

Een bericht gedeeld door JUST (@justforall) op

In reactie daarop heeft Hampton Creek een officiële verklaring afgegeven: “De beweringen dat onze producten verkeerd zijn gelabeld en onveilig zijn, zijn onjuist.” Het Sweet Mustard-product voldoet aan alle FDA-etiketteringsvereisten Onze non-ggo-productclaims worden ondersteund door de documentatie van de ingrediëntenleverancier. ervan overtuigd dat onze niet-GMO-producten correct zijn geëtiketteerd.We hebben robuuste normen voor voedselveiligheid en als zodanig hebben we vertrouwen in de veiligheid van alle producten die we verkopen en distribueren.We kijken uit naar samenwerking met Target en de FDA om dit naar een snelle oplossing. “

Ondertussen hebben fans van Hampton Creek-producten sociale media gebruikt om hun ontevredenheid te ventileren en hebben ze zelfs een petitie gemaakt in de hoop dat Target hun favoriete voedsellijn terugbrengt.

Dus waarom de onmiddellijke reactie van Target? Onze beste gok is dat, meest recentelijk, nogal wat van de producten in de schappen van de winkel zijn teruggeroepen: Marketside hummus voor listeria en Yummy Spoonfuls babyvoeding voor contaminatie van botfragmenten. Dus, gezien het feit dat Hampton Creek ook minder dan een jaar geleden muffins en cakemixen uit Walmart-schappen moest halen, lijkt het erop dat Target extra (als niet overdreven) voorzichtig is.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

55 + = 64