[UPDATE] KFC maakt enkele grote veranderingen na het tekort aan kip en jus

BIJGEWERKT: 12 maart 2018 om 14.48 uur. Est

De laatste tijd is het één ding na elkaar geweest voor de Britse winkels van KFC. Verschillende restaurants aan de overkant van de vijver hadden een tekort aan kippen een paar weken geleden – en dat was vlak voordat de restaurants uit de jus begonnen te raken. In een verklaring die begin maart werd afgelegd, schreef KFC UK het probleem toe aan hun beslissing om van leverancier te veranderen. Nu lijkt het erop dat het kippenrestaurant weer van leverancier is veranderd om het probleem op te lossen.

Volgens Eter, KFC UK heeft DHL vervangen door Bidvest Logistics. Het bedrijf tekende minder dan zes maanden geleden bij DHL, maar nu lijkt het erop dat KFC van gedachten is veranderd en terugkeert naar Bidvest.

Hopelijk betekent dit niet meer kip en jus tekorten voor het restaurant.

ORIGINELE POST: 1 maart 2018 om 14.57 uur. Est

KFC lijkt geen pauze te nemen. Iets meer dan een week nadat een kippentekort bepaalde restaurants in het Verenigd Koninkrijk op zijn kop zette, zijn er andere nu bijna op een ander menu-item: jus.

Vorige week werden honderden winkels in het VK gedwongen te sluiten na het opraken van de kip. Gelukkig voor de diehard fans van de kolonel en die 11 kruiden en specerijen, is de kippencrisis officieel opgelost. Maar sommige klanten hebben misschien een beetje pech als ze op zoek zijn naar een saus voor hun drumsticks. Volgens de BBC heeft het tekort aan jus sommige locaties gedwongen om een ​​”beperkt menu” te serveren.

“We werken er zo hard mogelijk aan om dit opgelost te krijgen. We weten dat onze jus een grote favoriet is!” zei een woordvoerder van het restaurant.

Net als het kippenprobleem van vorige week, gebeurde dit omdat KFC besloot om van leverancier te veranderen, zoals het restaurant vorige week via Twitter onthulde. Volgens de tweet heeft de nieuwe leverancier van KFC enkele problemen met de vraag, omdat het waarschijnlijk een beetje moeilijk is om alle juiste ingrediënten aan 900 winkels te leveren..

“We hebben een nieuwe bezorgpartner aan boord meegenomen, maar ze hebben een paar kinderziektes gehad, waardoor verse kip naar 900 restaurants in het hele land vrij complex is!” de tweet leest.

De problemen van vorige week zijn binnen enkele dagen opgelost, maar het lijkt erop dat de bezorgdienst nog steeds last heeft van groeipijnen.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish-app.

Добавить комментарий

*

6 + 3 =