The Cheesecake Factory is zijn conciërges dankbaar voor miljoenen dollars

De Cheesecake Factory en het conciërge-contractbedrijf Americlean zijn hun werknemers bijna $ 4 miljoen schuldig aan schendingen van de diefstal. Het California Department of Industrial Relations heeft maandag geoordeeld. Het geld moet worden betaald aan 559 werknemers en is afkomstig van schendingen van het minimumloon, overwerk en maaltijden en rustperioden.

Commissaris voor Schone Kunsten, Julie Su, vertelde de Los Angeles Times dat dit de grootste vermelding van loonsdiefstal is die ze kent in de janitoriale industrie. Volgens het onderzoek werkten werknemers op acht locaties in de Southern California Cheesecake Factory zonder behoorlijke rust of maaltijdpauzes. Volgens de LA Times meldden werknemers zich aan tot 10 uur onbetaald overwerk per week, vaak omdat ze moesten wachten op managers om hun werk te bekijken voordat ze vertrokken.

Drie bedrijven zijn verantwoordelijk voor het betalen van de boetes, omdat Americlean Janitorial Services werknemers voorzag in The Cheesecake Factory via een onderaannemer, Magic Touch Commercial Cleaning. Zoals de New York Times opmerkt, maakt deze zaak het voor grotere bedrijven duidelijk dat zij nog steeds verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor inbreuken op de werkplek, zelfs wanneer werknemers aannemers zijn.

Het onderzoek begon in 2016 nadat een non-profitorganisatie genaamd Employee Rights Centre loondiefstal meldde bij de California Labour Commission. In een verklaring aan The Times zei The Cheesecake Factory dat ze “deze zaken serieus nemen, we blijven de beschuldigingen herzien en zullen binnen de daarvoor gestelde termijn reageren op de looncitatie.”

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

− 5 = 5