Ten slotte brengt een grote drankfabrikant voedingsfeiten over de fles

Voeding feiten komen op alles, of het nu gaat om brood, snacks, of zelfs flessen water. Maar ze zijn nergens te vinden als je naar de slijterij gaat. Dat komt omdat flessen met sterke drank tot nu toe geen voedingsfeiten hadden. Bizar, goed?

Je gelukzalige cocktail-onwetendheid staat op het punt om weg te gaan. Crown Royal is nu het eerste grote sterke drankmerk dat in de Verenigde Staten wordt verzonden om voedingsfeiten op de verpakking op te nemen. Het heeft de typische voedingsdoos, die ook een portie heeft; in dit geval is een portie 0.6 vloeibare gram van de Canadese whisky, wat de officiële richtlijn is van de Amerikaanse overheid voor wat iemand drinkt. Voor alle duidelijkheid: een portie Crown Royal heeft 96 calorieën.

Waarom gebeurt dit nu alleen? Vreemd genoeg was het eerder illegaal. De enige bedrijven die informatie-likeur konden bevatten, waren wat voor soort alcohol het was, het alcoholgehalte naar volume, de merknaam en een gezondheidswaarschuwing. Het duurde tot 2013 voordat het Amerikaanse belastingadviesbureau voor alcoholheffingen en handel van de Verenigde Staten toestond dat labels dingen bevatten zoals portiegrootte, aantal porties per container en voedingsfeiten over alcohol. Het moederbedrijf van Crown Royal, Diageo, maakte deel uit van de groep die hiernaar heeft gestreefd, omdat studies hebben aangetoond dat consumenten voedingsfeiten willen weten wanneer ze drank kopen..

En toekomstige merken zullen snel volgen. Diageo’s andere merken, zoals Smirnoff en Captain Morgan, zullen in de nabije toekomst de labels op hun pakketten hebben. Dus als je dacht dat je marshmallow-smaak wodka een goede “dieet” drank was, maak je dan klaar om je geest te laten blazen.

Volg Delish op Instagram.