Surge Soda is terug, maar je kunt het maar op één plek krijgen

Raad wie terug is? Weer terug? Het is deze keer niet Shady, jongens. Het is de obsessie van je andere jaren 90: Surge. Burger King heeft net een exclusief partnerschap met de citrus frisdrank gescoord en je vindt het bij alle ketens die een Coke Freestyle-machine hebben.

Vertel een vriend, vriend, vriend …

De citrusy soda was een direct gevolg van de Pepsi versus Coca-Cola krachtmeting. In die tijd had Pepsi Mountain Dew, dus Coca-Cola vond de operatie uit. De ‘hardcore edge’ (een marketingtermijn die rechtstreeks uit de concurrentie werd gescheurd) kocht de limoenkalkdrank zes jaar productietijd, maar voordat de trage verkoop leidde tot de annulering in 2003.

Sindsdien zijn er een paar wonderen gebeurd: Surge heeft een (sorry, moet) heropleving ervaren als gevolg van een aantal door nostalgie geleide fandom en in 2014 begon Amazon 12-packs te dragen alleen voor Prime-leden. In september van het jaar daarop bracht Coca-Cola blikjes frisdrank uit in gemakswinkels langs de oostkust.

Daarna werd Surge gedegradeerd naar diepvriesdrankautomaten: slushies van Burger King in 2015, Icees van Valero Corner Stores in 2016, nog een slushy van Cinemark in 2017.

Maar piekpuristen, wees niet bang: deze keer wil BK gewoon dat je het spul in traditionele frisdrank drinkt. Geen chef-koks van een hamburgertent hebben onthuld hoe lang het nog beschikbaar zal zijn, dus iedereen volgt me gewoon … naar Burger King, stat!

beeld
Con Poulos

BESTEL NU VOORAF Delish Cookbook, amazon.com