Sporen van onkruidverdelgend chemisch gekoppeld aan kanker aangetroffen in sommige op haver gebaseerde voedingsmiddelen, studierapporten

Bevindingen die recentelijk door een onderzoek zijn gemeld, hebben aangetoond dat sporen van een algemeen bekende onkruidverdelger, Roundup, werden gevonden in porties voedsel op basis van haver.

De Environmental Working Group (EWG) publiceerde haar bevindingen die beweren dat verschillende populaire havergranen, havermout, granola en snackbars het gif bevatten dat wordt gebruikt in het onkruidverdelgingsproduct.

Glyfosaat, dat een herbicide is dat is gekoppeld aan het veroorzaken van kanker door Californische staatswetenschappers, werd gedetecteerd in alle gevallen van twee van de 45 monsters die conventioneel gegroeide haver bevatten, meldde EWG.

Voedingsmiddelen die in het onderzoek zijn opgenomen en die bezorgdheid wekten over de glyfosaatspiegels, waren Back to Nature Classic Granola, originele smaak van Giant Instant Havermout, Quaker Dinosaur Eggs met Brown Sugar Instant havermout en Quaker Steel Cut Oats, om maar een paar te noemen.

LEES DE VOLLEDIGE LIJST HIER

De concentraties van het herbicide in bijna driekwart van die monsters waren hoger dan wat EWG-wetenschappers vonden als veilig voor kinderen om te consumeren.

Ongeveer een derde van die 16 monsters met organisch gekweekte haver bevatte glyfosaatgehaltes ver onder de EWG-gezondheidsbenchmark.

EWG meldde dat het hoogste niveau van glyfosaat dat werd gedetecteerd in een op haver gebaseerd voedsel 1000 ppb was, dat werd gedetecteerd in twee monsters Quaker ouderwetse haver. Drie monsters van Cheerios hebben glyfosaatniveaus variërend van 470 ppb tot 530 ppb. Het niveau dat als veilig wordt beschouwd om te consumeren is 160 ppb.

Volgens EWG wordt het consumeren van 0,01 mg glyfosaat per dag voldoende geacht om een ​​risico voor kanker te vormen.

In een verklaring zei Quaker: “We staan ​​fier klaar voor de veiligheid en kwaliteit van onze Quaker-producten.Alle niveaus glyfosaat die mogelijk achterblijven, liggen aanzienlijk onder de limieten van de veiligheidsnormen die door de EPA en de Europese Commissie zijn vastgesteld als veilig voor menselijke consumptie. ” General Mills vertelde CBS News: “Onze producten zijn veilig en zonder twijfel voldoen ze aan de wettelijke veiligheidsniveaus.” De EPA heeft dit probleem onderzocht en heeft regels opgesteld die we volgen. “

beeld
Con Poulos

BESTEL NU VOORAF Delish Cookbook, Barnes & Noble