Restaurantketens in Amerika zijn nu vereist voor het boeken van calorieën op menu’s

Het is geen verrassing dat restaurantvoedsel beladen is met calorieën, of je nu een kom pasta, een salade of een extrakaas-pizza bestelt. Maar het kan gemakkelijk zijn om dat terzijde te schuiven als het nummer niet recht naar je staart, en even eenvoudig om te denken dat je een goede beslissing neemt en eindigt met een “gezond” diner gevuld met een dag aan calorieën. Vanaf maandag zal die verwarring officieel worden opgehelderd.

Voor het eerst in 2010 aangenomen, ging de FDA-verordening die ketenrestaurants verplicht calaltystellingen in te dienen uiteindelijk van kracht deze week. De regel is van toepassing op alle restaurants, supermarkten en zelfs bioscopen met meer dan 20 locaties om het aantal calorieën voor elk standaard menu-item te vermelden. Er is enige flexibiliteit voor het bouwen van je eigen typemenu’s, dus je kunt het aantal calorieën voor sommige items zien.

Veel grote ketens, zoals McDonald’s, Starbucks en Chipotle, voldoen al jaren aan de verwachtingen, maar verwachten ook veranderingen in regionale en middelgrote ketens, maar ook op delitellers, die meer tijd hebben om te voldoen.

De regel werd vorig jaar uitgesteld, zodat deze “maximaal voordeel voor de klanten” zou kunnen hebben, lichtte commissaris Scott Gottlieb van de FDA de Washington Post toe. Hierdoor kregen restaurants meer tijd om hun menu’s bij te werken, omdat de calorieën moeten worden geplaatst op displayborden en afgedrukte menu’s (maar niet op marketingmateriaal).

Het doel van de FDA is om het voor consumenten gemakkelijker te maken geïnformeerde, gezonde beslissingen te nemen over wat ze eten, zei Gottlieb. Studies tonen aan dat wanneer menu’s worden gelabeld, het aantal bestelde calorieën met 30 tot 50 calorieën per bezoek wordt verminderd – het klinkt niet als veel, maar afhankelijk van hoe vaak u uit eten gaat, kan het een verschil maken.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

84 − 74 =