Panera is officieel proefdraaiend glutenvrij brood

Brood, appel of chips? Degenen met glutengevoeligheid hoeven niet langer te degraderen naar het plukken van appels om te koppelen met hun broccoli-cheddarsoep bij Panera Bread: de landelijke broodjesketen test nu glutenvrije broden. Wat nog belangrijker is, dit betekent dat mensen met coeliakie uiteindelijk zouden kunnen stoppen met het doorgeven van de geliefde broodkom.

Het snelle informele restaurant lokt klanten met vers gebakken producten, maar geen broden of gebak zonder gluten. Maar nu wil Panera dat veranderen. Yahoo meldt dat het merk eind oktober een glutenvrije rozemarijn focaccia-rol zal lanceren in 15 winkels in Detroit en het aanbod zal uitbreiden naar de rest van het land tegen de tweede helft van 2016.

Het is belangrijk op te merken dat het restaurant dit nieuwe item “glutenbewust” noemt omdat het, hoewel het is gemaakt in een glutenvrije faciliteit met glutenvrije ingrediënten, naast gewone menu-items wordt weergegeven en bewaard. Dit veroorzaakt een groot probleem voor mensen met een extreme gluten gevoeligheid. Bovendien kost het $ 1,50 meer dan zijn conventionele tegenhangers als sandwich, 75 cent meer als een kant voor salades en soepen, en $ 1 meer op zichzelf.

De huidige glutenvrije gerechten van Panera omvatten salades (zonder croutons), fruitbekers, kalkoenspaanse peper en een handvol soepen. En dat is niet voor niets – de hoofdbakker van het merk, Tom Gumpel, voelt zich zeer sterk over de wijziging. “Ik ging schoppen en schreeuwen in de wereld van glutenvrij brood als een ambachtelijke bakker,” vertelde hij aan Yahoo. “Er is weinig tot geen goed smakend glutenvrij brood in dit land, en ik heb ongeveer elke plak gegeten die er is.” Hij voegde eraan toe dat het verwijderen van gluten zijn elasticiteit en het vermogen om te rijzen verwijdert.

De overstap naar GF werd niet alleen aangekondigd door de allergie, die slechts ongeveer 1 procent van de VS treft, maar door de groeiende populariteit van het dieet. Het volgt ook op de recente verwijdering van kunstmatige ingrediënten en smaken door het merk. Volgens een vertegenwoordiger van de Specialty Foods Association is er een duidelijke vraag naar glutenvrije producten, maar de houdbaarheid als een langetermijntrend ten opzichte van een rage in de voeding is in het geding. We zullen moeten afwachten hoe dit gaat gebeuren, niet alleen bij Panera, maar ook bij de fastfood-concurrenten.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

9 + 1 =