Mensen zijn woedend op Toblerone voor het veranderen van zijn chocolade

Once upon a time, het beste deel over Toblerone – zelfs beter dan het is verbazingwekkend nougat smaak – was het een iconische vorm. Elke bar bestond uit driehoekige stukjes die eruitzagen als piepkleine eetbare (Zwitserse) bergen. Wat nog belangrijker is, die stukken waren de perfecte afstand van elkaar om eenvoudig een driehoek af te breken en snack weg. Dit veranderde allemaal toen het Zwitserse chocolademerk aankondigde dat ze het ontwerp aan het veranderen waren met een enorme opening tussen de heuvels. Fans zijn sindsdien woedend AF op sociale media.

beeld

Instagram Bartokizh

In de aankondiging van Toblerone op Facebook verklaarden ze dat de verandering te wijten was aan een prijsstijging van de ingrediënten die het gebruikt om hun chocolade te maken. Dus ja, de bars bevatten nu helaas minder chocolade per pakket – 10% minder.

Toblerone legt uit dat ze moeten kiezen tussen het veranderen van de vorm of meer opladen voor hun chocolade.

“… we werken er altijd hard aan om ervoor te zorgen dat we waar voor ons geld bieden voor onze consumenten, maar net als veel andere bedrijven ervaren we hogere kosten voor tal van ingrediënten”, aldus de verklaring. “We dragen deze kosten zo lang mogelijk, maar om ervoor te zorgen dat Toblerone op de plank blijft, betaalbaar is en de driehoekige vorm behoudt, hebben we het gewicht van slechts twee van onze bars in het Verenigd Koninkrijk moeten verminderen, van het bredere scala aan beschikbare Toblerone-producten. “

Maar in de commentarensectie op de Facebook-pagina van het merk, hebben honderden gepleit voor de terugkeer van de OG-vorm.

Eén opmerking luidde: “Het ziet er vreselijk uit, denk dat je de lengte had moeten verkleinen en de dikke driehoeken moest behouden.”

beeld

Screenshot gemaakt door Delish

Andere hebben nog meer graven genomen bij het merk.

Op een van de vakantieposten van Toblerone vroegen de chocolademakers wat mensen weglaten voor St. Nick.

beeld

Screenshot van Toblerone Facebook gemaakt door Delish

Een Facebook-gebruiker reageerde (met een gebraden), “Misschien instructies om toblerones te maken zonder grote hiaten in hen?”

beeld

Screenshot van Toblerone Facebook gemaakt door Delish

“Zeg wat? Let op de kloof?” schreef een andere commentator.

Andere sprongen in de speling en maakten een grapje als een andere iconische reep dezelfde vorm zou veranderen.

Wanneer zal Toberlone buigen voor de druk, als ooit? Blijf hier op de hoogte om erachter te komen.

Volg Delish op Instagram.