Mario Batali wordt strafrechtelijk onderzocht door de NYPD na seksuele misstandrapporten

Update, 21-05-18: De politie van New York heeft bevestigd dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar Mario Batali. Ze gaven geen verdere details over de aard van het onderzoek. Het nieuws komt erna 60 minuten meldde talloze verhalen over het vermeende seksuele wangedrag van Batali, waaronder een vrouw die beweerde dat hij haar in 2005 had aangerand terwijl ze buiten bewustzijn was. Daarna belde ze een crisiscentrum en sprak met de politie, maar stelde geen verslag op. “Ik ontken krachtig de bewering dat ik deze vrouw seksueel heb aangerand”, zei Batali in een verklaring. “Mijn gedrag in het verleden was zeer ongepast en ik ben oprecht berouwvol over mijn acties.”

Oorspronkelijke bericht, 13-12-17: Deze week werd celebrity chef Mario Batali beschuldigd van seksueel wangedrag door meerdere vrouwen in een onderzoek door de voedselplaats Eater. Batali verontschuldigde zich en ging weg van de dagelijkse gang van zaken in zijn bedrijf; hij stapte ook opzij als cohost van De kauw en een geplande herstart van Molto Mario werd in de wacht gezet door het Voedselnetwerk. Nu, een nieuw rapport beweert Batali – die door sommige servers de bijnaam ‘Red Menace’ kreeg – had een reputatie voor seksuele intimidatie bij het Spotted Pig, een populair restaurant in New York City.

In een New York Times onderzoek, sommigen vertelden de krant dat werken in het restaurant, dat Batali bezocht en een investeerder is, vereiste blijvende ongewenste aanrakingen en catcalls van eigenaar Ken Friedman en van sommige van zijn VIP-gasten. Tien vrouwen beschuldigen Friedman van ongewenste seksuele avances, zoals betasten of vragen om naaktfoto’s, volgens de Times.

Sommige aanklagers wezen op privéfeesten van The Spotted Pig, vaak op een afgelegen derde verdieping van het restaurant. Servers moesten naar verluidt de hele nacht werken op de feestjes, die naar verluidt soms openbare naaktheid en seks bevatten. De Times meldde dat medewerkers en mensen in de restaurantscene een bijnaam hadden voor de ruimte “de verkrachtingsruimte”.

Batali was naar verluidt een vaste klant bij The Spotted Pig, en de Times schreef dat hij een slechte reputatie had. “We noemden hem de rode dreiging”, vertelde de voormalige server Trish Nelson Times. “Hij probeerde mijn borsten te raken en vertelde me dat ze mooi waren, hij wilde worstelen.Terwijl ik drankjes aan zijn tafel serveerde, vertelde hij me dat ik op het gezicht van zijn vriend moest gaan zitten.” Voormalig manager Jamie Seet zei dat ze eens op een bewakingscamera zag dat Batali, die dronken leek, zoende en betastte een vrouw die bewusteloos leek te zijn.

Batali verontschuldigde zich voor zijn gedrag in een verklaring aan de Times. “Hoewel ik me deze specifieke accounts niet herinner, is er geen twijfel dat ik me vreselijk heb gedragen,” zei hij. “Er zijn geen excuses, ik neem de volledige verantwoordelijkheid en heb diepe medelijden met pijn, vernedering of ongemak die ik heb veroorzaakt.”

Friedman, die eigenaar is van een aantal andere restaurants in New York, plus twee in Californië, heeft ook een verontschuldiging aangeboden aan de krant en heeft verlof opgenomen in zijn bedrijf. “Mijn persoonlijk en professioneel leven was verweven met onze restaurants en onze medewerkers, ik bezit mijn gedrag dat soms nauwkeurig omschreven kan worden als schurend, onbeleefd en ronduit verkeerd,” zei hij in een verklaring. “Sommige incidenten waren niet zoals beschreven, maar context en inhoud zijn niet de discussie van vandaag. Ik verontschuldig me nu publiekelijk voor mijn acties.”

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.

Добавить комментарий

*

89 − = 82