Julianne Hough legt uit waarom koolhydraten het geheim zijn van haar geweldige lichaam

Sinds de Atkins en South Beach rage van de vroege jaren 2000, is het vermijden van koolhydraten gepredikt als een manier om fit te blijven. Lees een interview met een beroemdheid en eet zelden pasta, pizza of eenvoudig zetmeel – tenzij het een cheat-dag is. Maar voor danseres en actrice Julianne Hough zijn ze een must-have.

“Ik zal ze bij elke maaltijd hebben,” vertelde ze Wekelijks in het cover-verhaal ‘My Best Body’.

In het begin is het volkomen logisch: als de leidende danseres in haar Move Beyond-tournee doet ze bijna elke avond van de week non-stop cardio. Koolhydraten helpen haar de energie te geven die ze nodig heeft voor zo’n actief leven, maar Hough houdt vol dat het meer is dan dat.

Julianne Hough

Marcus Ingram

“Ik heb koolhydraten nodig omdat ze mijn hersenen laten kloppen en dan kan al het andere functioneren”, legde ze uit. “Ik dacht dat ze mijn vijand waren, maar ze zijn eigenlijk mijn beste vriend.”

Het is niet alsof ze elke In-N-Out, McDonald’s en Hungry Howie’s rondrijdt die haar tourbus passeert. Haar ideale maaltijd is redelijk uitgebalanceerd: kip, zoete aardappelen en andere groenten aan de zijkant.

Julianne Hough

Noam Galai

“Iedereen is zo bang voor koolhydraten – ze praten er op een negatieve manier over, zoals, ‘koolhydraten maken me dik of opgeblazen’ – maar kies gewoon de juiste en heb een klein beetje,” zei Hough.

Dat is de sleutel: het kiezen van complexe koolhydraten die je lichaam langer nodig hebben om te verteren, zoals Hough’s favoriet, zoete aardappelen, bonen en volle granen. Hough is dagelijks bezig met het eten van kipwikkelingen die vol zitten met groenten en tijdens het diner eet ze een bruine rijst of quinoa-schaal, of kip of vis met groenten. Of, als ze het voelt, een pizza of pasta, zoals de penne arrabiata of margherita pizza op La Piazza in Los Angeles.

Julianne Hough

Marcus Ingram

Tussen shows, werkt ze aan het versterken van haar lichaam met CorePower Yoga-lessen. Dat, samen met een mix van eiwitten, koolhydraten en groenten bij elke maaltijd, geef haar kracht door dans na de dans. Zolang ze goed uitgebalanceerde maaltijden binnenkrijgt, kunnen die dagen met valsspeldagen in Italië precies dat zijn – een cheat-day-traktatie, in plaats van een-moet-het-nu-verlangen.

“Ik denk dat als je jezelf berooft, dat is wanneer je hunkert naar pasta en pizza,” vertelde ze het tijdschrift.

PIN HET VOOR LATER:

beeld

Volg Delish op Instagram.