Hier is wat een Franse Fry automaat eruit ziet

Ook al leven we in een tijdperk van McDonald’s zelfbedieningskiosken en fast-food levering van vrijwel overal, nieuwere en eenvoudigere manieren om voedsel vast te haken komen voortdurend ter sprake (je weet wel, zoals pizza bestellen met emoji’s). De nieuwste – en zoutste – onder hen is een nieuwe frietautomaat die al je knapperige, knapperige aardappelkoken zal stillen.

ondernemer meldt dat het apparaat via Nederland bij ons komt. Studenten aan de Universiteit van Wageningen ontwikkelden de automaat, die gloeiend hete frietjes-plus specerijen en onderdompelende sauzen (klassieke mayo, ketchup) in twee minuten plat uitdeelt. En, volgens de Nederlandse krant Nos, het is de echte deal.

De machine werkt eenvoudig door ingevroren friet 120 seconden lang 120 graden te bakken en vervolgens heet van de olie af te serveren. Helaas is het nog steeds in prototypevorm, wat betekent dat het even kan duren voordat deze geniale gadgets over de vijver springen. Maar wanneer ze aankomen, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat ze overal de Amerikaanse universiteiten overnemen.

Volg Delish op Instagram.