Het klinkt alsof het hoofd van Starbucks een presidentiële vlucht overweegt

Starbucks oprichter en uitvoerend voorzitter Howard Schultz bevestigd aan de New York Times op maandag verlaat hij het bedrijf. Hoewel het onduidelijk is wanneer precies zijn ontslag effect zal hebben, vertelde hij de krant dat hij zijn pensioen al meer dan een jaar had gepland.

Schultz wordt al jaren geconfronteerd met vragen over politieke aspiraties en heeft ze altijd neergeschoten. Deze keer echter op vraag van de Times als hij overweegt om in 2020 naar iets anders te gaan – inclusief voorwoord – erkende Schultz:

Ik wil eerlijk tegen je zijn zonder meer speculatieve koppen te maken. Ik ben al geruime tijd diep bezorgd over ons land – de groeiende verdeling thuis en onze positie in de wereld. Een van de dingen die ik in mijn volgende hoofdstuk wil doen, is na te gaan of er een rol is die ik kan spelen bij het teruggeven. Ik weet niet precies wat dat betekent. Ik ben van plan na te denken over een hele reeks opties, waaronder mogelijk openbare dienst. Maar ik ben ver verwijderd van het nemen van beslissingen over de toekomst.

Toch adviseerde hij mensen om zijn woorden niet te overanalysen: “Ik wil ons land van dienst zijn, maar dat betekent niet dat ik voor een openbaar ambt moet vluchten om dat te bereiken.”

beeld

Getty ImagesPier Marco Tacca

De aankondiging komt slechts enkele dagen nadat 8.000 Starbucks-locaties in de Verenigde Staten een middag waren gesloten voor training in raciale vooroordelen. De sluitingen kwamen nadat twee zwarte mannen in april waren gearresteerd in een winkel in Philadelphia, zonder enige reden.

Tot vorig jaar was Schultz ook de CEO van het bedrijf. Hij bezocht de originele Starbucks-locatie in Seattle voor de laatste keer als de baas. “Ik doe dit al bijna veertig jaar,” legde hij uit. “Het is moeilijk om mijn groene schort uit te doen. Het is emotioneel. Meer emotioneel dan ik dacht dat het zou zijn. “

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

21 − = 12