Een klant van Dunkin ‘Donuts heeft het bedrijf aangeklaagd omdat hij valse boter serveerde

Jan Polanik, een klant van Dunkin ‘Donuts uit Worcester, MA, ging naar een plaatselijke winkel en vroeg om een ​​bagel met boter. Het bleek dat hij een botersubstituut kreeg – en dus vervolgde hij. En de lokale bevolking kan dankzij hem eten krijgen.

De The New York Times meldt dat Polanik 23 Dunkin ‘Donuts-franchises in Suun hebt aangeklaagd, omdat hij 25 cent betaalde voor boter en niemand hem vertelde dat hij een vervanger kreeg. Hij heeft zich naar verluidt bij Dunkin ‘Donuts gevestigd, hoewel het papierwerk nog moet worden goedgekeurd, en de regeling is best goed als je in zijn gebied woont.

Als de deal doorgaat, kunnen maar liefst 1.400 mensen maximaal drie beboterde muffins, bagels of gebakken goederen krijgen – met de echte dingen, geen vervanging. Die mensen moeten naar de 23 specifieke Dunkin ‘Donuts-locaties in Grafton, Leominster, Lowell, Millbury, Shrewsbury, Westborough en Worcester. En al die winkels moeten een jaar lang alleen boter gebruiken en daarna moeten ze onthullen of ze een vervanger gebruiken.

Dunkin ‘Donuts reageerde op het proces met een verklaring: “De meerderheid van de Dunkin’ Donuts-restaurants in Massachusetts hebben zowel afzonderlijke slagroom boterpakjes als een boter-vervangende groente spread.” In 2013 vertelde het bedrijf het Boston Globe dat ze vaak een vervanger gebruiken omdat “we om veiligheidsredenen niet toestaan ​​dat boter op kamertemperatuur wordt bewaard”, dus een vervanger is gemakkelijker te verspreiden dan koude boter. Als een klant om boter vroeg, kreeg hij of zij het aan de kant, maar als een medewerker het uitspreidde, was het meestal een groente spread.

Polanik zelf zal $ 500 winnen voor het vertegenwoordigen van de class-action rechtszaak, terwijl zijn advocaat maar liefst $ 90.000 krijgt. Het is geen enorme betaaldag voor Polanik, maar het was het principe van het ding, zegt zijn advocaat. “Eerlijk gezegd lijkt het een heel klein iets, en we hebben twee of drie keer nagedacht om een ​​rechtszaak aan te spannen of niet,” vertelde Thomas Shapiro de Boston Globe. “Het belangrijkste punt van de rechtszaak is om te stoppen met de praktijk om één ding te vertegenwoordigen en een ander ding te verkopen.”

Een definitieve uitspraak over de zaak zal waarschijnlijk niet voor een paar maanden gebeuren, dus begin niet in de rij bij je lokale Dunkin ‘. Maar voor nu, het is een interessante blik op wat er echt aan de hand is op je ochtend bagel.

Volg Delish op Instagram.

Добавить комментарий

*

62 − = 60