Een Italiaans dorp verkoopt huizen voor slechts $ 1

Vandaag is een geweldige dag voor jou als je een dollar overhoudt en een diepe waardering voor de Italiaanse berghellingen. Het piepkleine Italiaanse stadje Ollolai plaatst verlaten huizen op de markt voor slechts 1 euro, oftewel $ 1,20, wat je budget niet uit je dak moet gooien te veel.

Net als andere Italiaanse steden ervoor, staat Ollolai voor een tekort aan jonge mensen. De bevolking is in de afgelopen 50 jaar gekrompen van 2.250 naar 1.300, zo meldt CNN, en als het in leven wil blijven, moet het buitenstaanders lokken. De stenen huizen van $ 1 zijn leeg en vervallen, dus er is een voorbehoud bij dit alles: Kopers moeten zich verplichten om de huizen in drie jaar op te knappen, wat een extra $ 25.000 kost, waardoor de totale prijs van deze huizen oploopt tot $ 25.001.

Ollolai ligt in het midden van Sardinië, een Italiaans eiland in de Middellandse Zee met bergen, kliffen en luxe stranden. Ollolai zelf ligt in de buurt van beschermd bos en ligt op slechts een uur rijden van de kliffen van Cala Gonone, waar u kunt snorkelen en duiken in de zee. Zoals een bewoner tegen CNN zei: “De frisse lucht, nulsmog en geweldige uitzichten hebben een helende kracht, mijn botten en rug doen geen pijn meer.” Heel de goedkeuring.

Er zijn 200 huizen beschikbaar en Ollolai’s burgemeester zegt dat hij al 100 aanvragen heeft ontvangen. U kunt zich hier aanmelden – hopelijk kent u een beetje Italiaans. Alles bij elkaar genomen, is het een kleine prijs om te betalen voor een rustig leven, omringd door een Italiaans uitzicht op de bergen.

Volg Delish op Instagram.

Download de Delish app.

Van: schildknaap

Добавить комментарий

*

− 3 = 3