Disney’s Abracadabar serveert enkele serieus magische cocktails

Als je een drankje drinkt in de nieuwe bar van Disney, verwacht je half volledig Christian Bale of Hugh Jackman Prestige kostuum, om op elk moment door de deuren te lopen. Of, op zijn minst, de geest van Harry Houdini. Het wordt Abracadabar genoemd en hoewel het niet is geïnspireerd door de film uit 2006, is het moeilijk om er niet aan te denken, omdat je de rijke fluwelen gordijnen, het humeurige damastbehang en de vintage-achtige illusionistische memorabilia om je heen in je opneemt..

Maar de echte magie is de kenmerkende cocktaillijst: een verzameling van 10 drankjes die voor 40% uit trick, voor 60% bestaat. Daar is de Conjurita, een richel die de kleuren verandert van inky indigo naar poppy magenta als hij wordt geschud; de Elixer 13, een combinatie van absint en water die zo krachtig is dat er een maximum van twee drankjes per persoon is; zelfs een mocktail genaamd de Seashore Sweet, een glas ijs gegarneerd met een favoriete carnaval – suikerspin – dat verdwijnt als limonade eroverheen wordt gegoten. (Pro tip: haal het over met sinaasappel-gearomatiseerde wodka, voor een 21-en-up brouwsel dat smaakt naar vloeibare kegels.)

Kust Sweet cocktail

Jonathan Boulton

De trucs en schattige namen kunnen ervoor zorgen dat je meteen de bar afdekt als een andere toeristenval van Orlando – totdat je een cocktail probeert. Ze zijn gemaakt vanaf het begin (geen winkel-gekocht, alleen-toevoegen-drank mengsels hier), en ze zijn niet de sacharine-zoete drankjes die je zou verwachten van een vakantiebestemming. Abracadabar richt zich op cocktails op whisky en biedt zijn eigen klassiekers, zoals Old Fashioneds, Negronis en Manhattans.

Abracadabar

Jonathan Boulton

“We komen met het drankje, dan praten we met WDI – Walt Disney Imagineering – en vertellen ze wat we willen overbrengen, en ze werken met ons samen om de naam te verzinnen,” legde Brad Ward, drankmanager van Disney’s Parks, uit en Resorts. “Toen onze cocktailverkoop groeide, hebben we ontdekt dat mensen echt genieten van bars met een hoog thema.”

Voor de Conjurita, bijvoorbeeld, vertelden ze Imagineers dat ze wilden dat mensen onmiddellijk begrepen dat het een margarita was, maar de naam zou het betoverende gevoel van de bar zelf moeten overbrengen.

“Dat is hoe ze kwamen met de Conjurita – je goochelt magie, de veranderende kleuren van het drankje, en het heeft de ‘rita’, dus je weet dat het een margarita is,” zei Ward.

Om de recepten zelf te bedenken, combineert het team dranktrends die ze tijdens het reizen hebben opgemerkt – op conventies, tijdens ontmoetingen met verkopers en het bezoeken van moeder- en popbars over de hele wereld – met bezoekersgegevens, waarbij ze rekening houden met dingen waar mensen de laatste tijd van houden , zoals dranken met een vleugje warmte. Disney temperde de schop van de zwarte peper en de habanero-limoensiroop die hij gebruikt in Pepper’s Ghost met een flinke scheut ananaswodka. Het is zoet, dan brengt het de hitte.

Peper's Ghost cocktail

Jonathan Boulton

Ze ronden het menu af met twee mocktails (aangezien Disney vaak een familievakantie is), maar de Seashore Sweet – weergegeven in de video hierboven – is een hit geworden dankzij wat Abracadabar-barman Gail Smith het ‘fajita-effect’ noemde. De Seashore Sweet is zo levendig blauw dat binnen een paar seconden nadat iemand aan een tafel is geleverd, iedereen zijn hoofd draait om het voorbij te zien gaan, net als een zinderende schotel van fajitas bij Chili’s of Applebee’s. “Plotseling wil iedereen weten wat het is en het ook willen bestellen,” zei ze.

Abracadabar

Jonathan Boulton

Dat is het ding aan Abracadabar – met elk detail vervoert de bar je. Je bent geen vijf minuten verwijderd van een drukke snelweg in het hart van Orlando, Florida, met een telefoon die niet ophoudt met e-mails van je baas, ook al ben je op vakantie en heb je zonnebrand omdat je vergeten bent om te vervangen die SPF 30 TSA heeft je laten gooien. Je brengt de nacht door bij de spoken van een oude goochelaar, dat is, nou ja, spookt – de bar hoort een speakeasy-illusionist te zijn die elke nacht in 1940 wordt bezocht, tot op een avond zijn ze allemaal verdwenen – en je hebt een verrassend sterke drank terwijl je er.

Meer Disney’s mosterd

We hebben alle spullen op het juiste adres bij het House of Mouse:

Bekijk al onze geweldige Disney-verhalen >>

Meer willen? Probeer deze:

The 15 Most Delish Foods in Magic Kingdom

Kijken naar deze Minnie Mouse-taart Versierd krijgen is zo vreemd Hypnotiserend

26 Disney-voedselhacks die u moet kennen voor uw volgende reis

Volg Delish op Instagram.