Deze virale “Pizza Girl” -foto is een tragisch werk van moderne kunst

Als kunst, zoals ze zeggen, bedoeld is om de samenleving een spiegel voor te houden, dan is deze foto van een meisje op een zaterdagochtend om 8 uur ‘s ochtends onderuitgezakt met een hele pizza die uit zijn doos glijdt is kunst.

Want zelfs als je jezelf niet hebt laten flauwvallen in de trein terwijl je om 8 uur ‘s ochtends een doos pizza in je armen wiegt, dan kun je je op de een of andere manier verhouden tot dit beeld van een vrouw zonder te weten dat het enige goede in haar leven sijpelt momenteel uit op de vloer.

Het verbluffende beeld werd vastgelegd door BBC-verslaggever en toeschouwer James Longman, die vervolgens stelde voor een crowdfunding-campagne te starten om dit arme meisje een nieuwe pizza te geven.

De foto ging snel massaal virussen, met enkele andere scherpzinnige waarnemers die het vergeleken met een Renaissance-schilderij in zijn genialiteit.

In tegenstelling tot die virale foto die vorig jaar op oudejaarsavond werd genomen, ook in Engeland.

Terwijl sommige andere optimisten opmerkten dat terwijl de pizza op het papier lag, het nog steeds technisch volledig eetbaar was.

Maar dat is de schoonheid van kunst: het staat open voor interpretatie.

Volg Delish op Instagram.