Deze bioscoopketen heeft het meest verbluffende ‘Black Panther’ menu

Zwarte Panter wordt pas officieel geopend op 16 februari, maar het heeft al meer voorverkooptickets verkocht dan enige andere Marvel-film uit de geschiedenis. Zelfs Lupita Nyong’o, die in de film speelde, kon geen kaartje krijgen.

Met alle hype rondom de film besloot de betere theaterketen Alamo Drafthouse om de bezichtigingen nog specialer te maken met een menu geïnspireerd op de wereld van Wakanda. Als je het geluk hebt gehad om een ​​ticket te bemachtigen naar een van de ruime en voedselvriendelijke theaters, bereid je dan voor om te eten als een koning of een koningin.

Chef-kok Brad Sorenson, die meedeed aan Food Network Star en een aflevering van Gehakt, ontwikkelde het menu voor Alamo Drafthouse, waar hij werkt aan het culinaire team. Hoewel de geheimzinnige natie van Wakanda een fictieve locatie is, liet Sorenson zich inspireren door de ‘aan de Wakanda grenzende natie Ethiopië’.

beeld

Alamo Drafthouse

Sorenson vertelde op de Alamo Drafthouse-blog dat hij zich concentreerde op het gebruik van Berbere Spice en Niter Kibbeh, beide ingrediënten die veel voorkomen in Ethiopië. Berbere, een mengsel van chilipepers, knoflook en gember, is verwerkt in alle gerechten, terwijl niter, een boter gekruid met berbere en meer knoflook en gember zijn weg vond naar popcorn.

Dit zijn de gerechten die bioscoopbezoekers bij Alamo kunnen bestellen:

 • Niter Kibbeh Popcorn
 • Waadii Berbere gekruide vleugels – Kippenvleugels gekruid met berbere specerijen, geserveerd met een nigella zaad-knoflook yoghurt dip
 • Afrikaanse koffie en gember gekruide shake – Vanillezachte serveer vermengd met Afrikaanse koffie, gember, kaneel en berbere-specerijen (voeg er voor een paar extra dollars drank aan toe!)
 • Dabo Kolo – Zachte, op bestelling gebakken broodstengels gekruid met geroosterde gerst, nigellazaad, sesam en basilicum

  beeld

  Alamo Drafthouse

  De Zwarte Panter geïnspireerde gerechten zijn nu beschikbaar op deelnemende Alamo Drafthouse locaties voor een beperkte tijd.

  Volg Delish op Instagram.

  Download de Delish app.